ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

У Львові на Форумі видавців на підтримку Сенцова прочитали його твори

24.09.2018, 10:22

У Львові в межах Форуму видавців 23 вересня провели письменницький марафон на підтримку політв’язня Кремля Олега Сенцова, який голодує понад 130 днів. Українські й закордонні письменники, правозахисники та журналісти прочитали власні тексти й тексти Олега Сенцова, повідомляє Громадське.

Марафон організували в центрі міста біля Ратуші – на її будівлі вивісили великий банер на підтримку Сенцова. Захід відвідали кілька десятків людей. Учасники марафону прийшли з плакатами #SaveSentsov.

Фото – Анна Цигима / Громадське

На акцію з анексованого Криму приїхали мати та племінниця іншого політв’язня Кремля Олександра Кольченка.

“Такі акції потрібні, я дуже вдячна організаторам, усім, хто бере участь та прийшов підтримати. Це – один з методів боротьби для звільнення політв’язнів. Я сподіваюся, що Олег та мій син, і інші політв’язні повернуться на територію України”, – сказала виданню мама Олександра Кольченка Лариса та додала, що Сашку вдалося нещодавно через правозахисників передати ліки.

“Мені дуже важко тут стояти, аби не заплакати”, – сказала племінниця Кольченка, Настя Кольченко.

Українська журналістка та правозахисниця Лариса Денисенко виступила на марафоні та прочитала уривок з оповідання Сенцова “Школа”.

“Я раджу всім почитати бодай початок і кінець цього оповідання. Там дуже багато пояснень того, яким він є. І того, яким він сформований, на що він піде і на що ніколи не піде”, – сказала виданню Денисенко та додала, що правозахисники, зокрема ПЕН-клуб постійно проводить подібні акції.

“Ми їх проводимо особливо на території свободи слова як “Форум видавців”. Ми, і всі люди, які живуть словом, сьогодні виступаємо на захист і підтримку людини, яка теж живе словом і свободою, навіть перебуваючи в ув’язненні”, – розповіла Денисенко.

Фото – Ангеліна Карякіна / Громадське

Як повідомляв ІМІ, 14 травня засуджений у Росії український режисер, кримчанин Олег Сенцов оголосив безстрокове голодування з вимогою звільнити 64 українських політв’язнів. Сенцов має намір продовжувати голодування до своєї смерті або до звільнення 64 політв’язнів.

7 вересня адвокат режисера Дмитро Дінзе відвідав Олега Сенцова і повідомив, що українцю важко вставати з ліжка і його здоров’ю завдано незворотної шкоди.

10 вересня сестра Сенцова Наталія Каплан повідомила, що Олег написав заповіт на свою творчість у разі смерті.

Liked the article?
Help us be even more cool!