ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

У Львові активісти пікетували філію НСТУ

25.01.2018, 15:16
Фото Павла Паламарчука/"День"

Сьогодні, 25 січня, кілька десятків активістів пікетували вхід до телерадіокомпанії “Львів”, що є регіональною дирекцією Національної суспільної телерадіокомпанії України (НСТУ). Причиною цьому стало звільнення понад 200 працівників каналу та перетворення його у Суспільне телебачення, повідомляє “День”.

Активісти та ветерани АТО обклеїли вхідні ворота та пропускний пункт на територію каналу наліпками “Суспільне, люди не сміття”, “Суспільне, працюй прозоро” та “Суспільне, працюй відкрито”. Згодом вони перекрили в’їзд через ворота та вхід через КПП.

“Зараз із державним львівським телебаченням відбувається якась незрозуміла річ. Сюди присилають керівника із приставкою “виконуючий обов’язки”, який звільняє одразу понад 200 працівників. Колись рейтингові програми просто закриваються. Навіщо це все? Також якась незрозуміла ситуація із територією, де зараз базується телеканал. Він в привабливому місці неподалік центру міста. Таке враження, що цю територію хочуть заграбастати під черговий готель чи розважальний центр”, - розповів один із активістів.

Також, за словами людей, схожі дії відбуваються по всіх державних телеканалах в інших областях України. Крім того, мітингувальників хвилює зникнення з ефіру патріотичних програм, у яких розповідалося про нашу армію, ситуацію в зоні АТО та про людей, які пройшли російсько-українську війну.

Людям вдалося прорватися на територію телерадіокомпанії. Там вони вимагали, щоб до них вийшла в.о. керівника і дала пояснення. Та через декілька хвилин вони знову повернулися за ворота. Після цього приїхало кілька екіпажів поліції і люди розійшлися.

Фото Павла Паламарчука

Як повідомляє Гал-інфо з посиланням на прес-службу НСТУ, люди протестували проти припинення трансляції звичних старих програм та скорочення штату, а також запевняли, що суспільний мовник у Львові треба використовувати для державної пропаганди.

“Люди прийшли, щоб задати питання, контролювати громадою процеси в галузі інформаційної політики, тому що на сьогоднішній день в нас війна ще не закінчилась. Іде інформаційна війна, зокрема. Кому належить телебачення, той і буде керувати інформацією. Або ми ведемо контропаганду і намагаємося контролювати процеси, або ми втрачаємо контроль повністю”, - пояснив свою позицію протестувальник і журналіст Тимур Баротов.

Видання нагадує, що з 1 січня 2018 року телеканал призупинив виробництво і трансляцію програм з елементами політичної пропаганди та “джинси” (свідомо розміщена політична реклама у вигляді аналітики, новин чи авторських матеріалів).

З протестувальниками вранці зустрілася та поспілкувалась т.в.о. менеджера Наталія Степанова.  Вона пояснила суть реформ та переходу від державного до суспільного мовлення.

Уляна Антоник, продюсерка Львівської філії Суспільного, також прокоментувала ситуацію у ТРК “Львів”. “На жаль, у роботі філії було дуже багато порушень як журналістських стандартів, так і законодавства України. Наприклад, колишній депутат роками був ведучим програми без трудового договору з філією, наші програми передавалися без будь-яких юридичних підстав для трансляції на телеканалі “Рада”, а програма привітань на замовлення порушувала авторські права на музику. Це недопустимо для суспільного мовника. Ми боремося із цим порушеннями і вибудовуємо роботу по-новому, відповідно до стандартів журналістики та законодавства, бо хочемо надавати нашим глядачам та слухачам об’єктивну та незаангажовану інформацію, якісні програми. Зараз відбувається робота над якістю програм, над уніфікацією програмної сітки”, - сказала вона.

Liked the article?
Help us be even more cool!