ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

У Луцьку замість скандального журналістського фестивалю відбудеться конференція

12.07.2016, 13:44

Фестиваль волинської журналістики, який планували провести напередодні Дня журналіста, не відбудеться. Натомість планують організувати дводенну конференцію з питань практичної журналістики та викликів, які стоять перед працівниками ЗМІ. Про це написала журналістка Мая Голуб в інтернет-виданні “Волинське агентство розслідувань”.

Перший секретар НСЖУ Сергій Томіленко зауважив, що звернення до нього волинських журналістів він побачив у ЗМІ, але самого документа не отримував. Використання бюджетних коштів для фуршету очільник журналістської спільноти засуджує, проте не бачить підстав для виключення обласного осередку НСЖУ із організаторів заходу. За його словами, негативна реакція на фестиваль сталася тому, що на конкурс проектів місцевих ініціатив було подано чорновий варіант сценарію і в останній момент. Водночас Томіленко вважає, що встановити порушення під час самого конкурсу чи недосконалість правил його проведення має міська рада.

Як повідомив голова ВОО НСЖУ Михайло Савчак, медійну конференцію планують провести в середині вересня з нагоди Дня Міжнародної солідарності журналістів. Окрім доповідей, заплановано майстер-класи та меморіальні заходи. Зокрема,  у  Луцькому Свято-Троїцькому соборі помоляться  за журналістів, які загинули при виконанні службових обов’язків. Також планують у Луцьку встановити меморіальну дошку  колишньому головному редактору газети “Волинь” Степану Савчаку. На конференцію будуть запрошені журналісти з Києва, Львова, Сходу України, Вищої школи міжнародних відносин (Хелм, Польща).

“Ми вважаємо, що ми виграли конкурс громадських ініціатив в такому самому режимі, як інші переможці. Ми не думаємо відмовлятися. Якщо влада відмовиться фінансувати, це вже інша річ. Ми  і без влади проведемо”, – зазначив Савчак.

7 липня на сайті Луцької міської ради було опубліковано рішення “Про внесення змін до рішення міської ради від 27.05.2015 № 74/4 “Про Програму підтримки ініціатив жителів міста Луцька на 2015-2017 роки”. Згідно з документом, Луцька міськрада висловила обурення маніпуляціями, які відбулися під час онлайн-голосування, у зв’язку з чим пропонує міському голові відмінити результати онлайн-голосування, оголосити нове і змінити склад робочої групи з організації конкурсу місцевих ініціатив.

Результат прийняття такого рішення став можливим унаслідок тиску ініціативної групи, до складу якої ввійшли громадські активісти і журналісти Луцька.

Нагадаємо, у травні 2016 року в Луцьку було підбито підсумки конкурсу місцевих ініціатив, який відбувся в межах “Програми підтримки ініціатив жителів міста Луцька на 2015-2017 роки”. Одним із переможців конкурсу став осередок НСЖУ з проектом “Фестиваль волинської журналістики”.

Багатьох журналістів і громадських активістів обурило, що професійна “тусовка” відбувається за кошт платників податків (більша частина коштів була передбачена на їжу та нагороди журналістам), а перемога дісталася внаслідок фальсифікацій під час інтернет-голосування.

Понад 50 журналістів виступили проти фестивалю і звернулися до Сергія Томіленка з проханням втрутитися в ситуацію.

Liked the article?
Help us be even more cool!