ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

У Луцьку судді продовжують забороняти журналістам зйомку судових засідань

20.04.2016, 11:28

20 квітня суддя Луцького міськрайонного суду Олег Ющук заборонив журналістам проводити відеозйомку судового засідання. Про це представниці ІМІ у Волинській області повідомила журналістка “Громадське.Волинь” Марія Доманська.

Суд розглядав справу колишнього заступника начальника управління захисту економіки ДЗЕ у Рівненській області Олександра Волошина, якого звинувачують у хуліганстві.

Як розповіла Доманська, на засіданні були присутні сім журналістів. Суддя просто зазначив, що змушений заборонити зйомку, аби не зашкодити життю підсудного. Більше того, спочатку він заборонив навіть аудіозапис, але потім від цих слів відмовився.

Проте Марія Доманська відмовилась припинити відеозйомку. “Я сказала судді, що це судове засідання - це суспільно важлива тема, яка переважає особисті інтереси підсудного, на що суддя зазначив, що я перешкоджаю суду, і він викличе поліцію”, - розповіла Доманська.

Журналістка також зазначила, що знімала на портативну камеру, суддя ухвали про заборону відеозйомки не приймав, а на її зауваження зробити це сказав, що ніяка ухвала виноситися не може. Пригрозивши викликати поліцію, суддя залишив судове засідання.

Медіа-юрист ІМІ Максим Ратушний нагадує, що при розгляді справ про адміністративні правопорушення зйомка та аудіозапис портативними засобами допускається без згоди суду на загальній підставі норми ч. 3 ст. 11 Закону України “Про судоустрій та статус суддів”. “Тому додаткового дозволу ухвалою суду тут непотрібно було”, - сказав він.

Як повідомляв ІМІ, 8 квітня Волинський окружний адміністративний суд заборонив журналістці Громадського радіо Волині Аріні Крапці (Ірині Мусій) здійснювати аудіозапис та фотозйомку під час судового засідання у Луцьку.

12 квітня судді Волинського окружного адміністративного суду заборонили журналістам фото- і відеофіксацію судового засідання, на якому розглядалось питання поновлення на посадах міліціонерів, що не пройшли атестації. Представники ЗМІ вели запис на портативну техніку.

Liked the article?
Help us be even more cool!