ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

У Луцьку директор підприємства побив оператора місцевої ТРК. Розпочато справу (оновлено)

21.04.2017, 12:09

У Луцьку 20 квітня під час підготовки сюжету на території одного із підприємств операторові місцевої телерадіокомпанії нанесли тілесні ушкодження, а також перешкоджали роботі журналіста цієї ТРК. Про це повідомляє 0332.ua з посиланням на прес-службу Головного управління Національної поліції у Волинській області.

За цими фактами розпочато кримінальні провадження за ч.1 ст.171 (перешкоджання законній професійній діяльності журналістів) та ч.1 ст.125 (нанесення легких тілесних ушкоджень) Кримінального кодексу України.

Під час підготовки сюжету на території одного із підприємств на вулиці Андрія Марцинюка у Луцьку, між співробітниками підприємства та працівниками телерадіокомпанії виник конфлікт.

У результаті конфлікту, 49-річний директор підприємства наніс 42-річному оператору телеканалу тілесні ушкодження. Потерпілий звернувся за допомогою до медиків. Не госпіталізовувався.

Триває досудове розслідування.

Перешкоджали знімальній групі ТРК “Аверс”, які викрили підпільний продаж контрафактного алкоголю, повідомляє “Волинські новини”.

Як розповіла журналістка ТРК “Аверс” Наталія Поліщук, вони з’ясували, що на одному зі складів, який належить мережі ТОВ “Полісся-Трейд”, без належних акцизів продавали горілку по 36 гривень за пляшку. Засновником та кінцевим бенефіціаром ТОВ є очільник фракції БПП “Солідарність” у Луцькій міській раді Петро Нестерук, керує компанією його дружина – Неля Нестерук.

Як розповіла Наталія, вони купили горілку, яку продали без зайвих запитань, та коли продавці дізналися, що це журналісти, то спробували відібрати пляшки.

“Ми купили 10 пляшок горілки, яка з явними ознаками підробки, адже на акцизних марках відсутні елементи захисту, які повинні бути. Зокрема, немає голограми. А коли продавці зрозуміли, що ми журналісти, то почали видирати з рук сумку з пляшками та намагалися нас виштовхати”, розповіла журналістка.

Знімальна група викликала поліцію. Також написала заяву на керівника ДФС у Волинській області з проханням негайно здійснити перевірку на складі.

Після того, як журналісти передали закуплений алкоголь податковій поліції, склад зачинили й не дозволили там здійснити перевірку. Також на місце приїхала й сама Неля Нестерук із охоронцем. Спочатку жінка оглядала, хто є біля складу, розмовляла по телефону. Та коли підійшли журналісти, аби бізнесвумен пояснила ситуацію, жінка сховалася за двері.

Колектив ТРК “Аверс” звернувся з офіційною заявою, у якій повідомив, що 20 квітня представники ТОВ “Полісся-Трейд” та невідомі, особи, що їх супроводжували, “неодноразово з застосуванням фізичної сили намагалися виштовхати журналістів з місця події”.

“Ображали їх нецензурною лайкою та погрожували розправою”, йдеться у заяві.

Крім того, один з групи підтримки ТОВ “Полісся-Трейд”, а саме директор підприємства “Укргосптовари” Аркадій Климчук, “умисно наніс тілесні ушкодження оператору ТРК “Аверс” Костянтину Кіцу, після чого кинув в журналістів цеглиною”. Вказаний факт зафіксовано на відео, йдеться у заяві.

Тож колектив телекомпанії просить вжити необхідних заходів щодо недопущення порушення прав журналістів та перешкоджання їх професійній діяльності.

“Наголошуємо на необхідності встановити та притягнути до відповідальності усіх осіб, які вчинили на представників телерадіокомпанії тиск та застосували до них фізичну силу”, йдеться у заяві. На підтвердження своїх слів ТРК надала повне відео інциденту.

 

Liked the article?
Help us be even more cool!