ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

У Луцьку редактор судиться з міськрадою через неоприлюднення інформації

07.05.2019, 14:49

Редактор інформаційного агентства “Конкурент” Андрій Лучик 3 травня подав судовий позов у зв’язку з припиненням оприлюднення з січня 2019 року на сайті Луцької міської ради розпоряджень міського голови щодо преміювання працівників.

Про це Андрій Лучик повідомив представниці ІМІ у Волинській області.

У позовній заяві Андрія Лучика йдеться, що розпорядження щодо преміювання працівників не були оприлюднені на офіційному сайті Луцької міської ради, що порушує права громади міста Луцька та права журналіста в доступі до публічної інформації.

У позові журналіст просить суд визнати незаконною бездіяльність виконавчого комітету Луцької міськради щодо оприлюднення публічної інформації на офіційному сайті міської ради, зокрема розпоряджень луцького міського голови від 22.02.2019 №№192-рб–194-рб та від 25.03.2019 №№ 315-рб–317-рб стосовно преміювання працівників.

Також він просить суд зобов’язати виконавчий комітет Луцької міськради належним чином оприлюднювати інформацію на своєму офіційному сайті, зокрема щодо преміювання працівників, винести акт суддівського реагування стосовно притягнення до відповідальності осіб, винних у порушенні закону “Про доступ до публічної інформації”, і покласти судові витрати на відповідача.

На сайті “Конкурента” від 17 квітня є матеріал про преміювання працівників Луцької міської ради під назвою “Премії за березень: хто у Луцькраді отримав найбільші винагороди”. У блозі Андрія Лучика “Таємні розпорядження Пустовіта” від 7 травня йдеться про те, що “у луцького міського голови, якого досі немає, з'явився новий радник, якому виписували по 240% премії за його нехитру роботу”.

Як написав у блозі журналіст, останнє розпорядження щодо премій працівникам Луцької міськради було опубліковане на сайті в січні 2019 року. Водночас, уточнив він, міськрада надала їм у відповідь на запит копії розпоряджень щодо премій працівникам міськради в лютому і березні. А ось відповідь на третій запит щодо премій у квітні 2019 року в редакції ще чекають.

Liked the article?
Help us be even more cool!