ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

У Луцьку агітатори забороняли оператору “Аверсу” вести відеозйомку (оновлено)

21.03.2019, 10:17
Фото - скріншот з відео "Аверсу"

Луцький телеканал “Аверс” повідомив, що агітатори БПП забороняли проводити зйомку знімальній групі каналу, а також намагалися розбити камеру оператору. Інцидент стався 18 березня біля залізничного вокзалу міста Луцька.

Про це йдеться в сюжеті “Аверсу”, опублікованому на сторінці каналу у Facebook.

У сюжеті йдеться про те, що оператор знімав відеоряд, а в той момент до нього підбігла жінка й почала махати газетою перед камерою. За словами журналіста “Аверсу” Владислава Корнелюка, також вона штовхала оператора.

Це сталося через те, зауважив журналіст, що оператор зафіксував, як жінки збирали персональні дані людей на вулиці.

Одна з агітаторів запитала у журналістів, чому вони знімають, хто їм дав дозвіл на проведення відеозйомки. “Пожалуйста, отойдите. Не надо снимать!” - казала жінка, махаючи газетою перед камерою. За її словами, без дозволу їхнього керівництва їх знімати не треба.

Натомість, журналісти пояснювали, що вони у громадському місці. “Ви штовхаєте камеру. Для чого?” - запитав Владислав Корнелюк. “Я камеру закрываю. Потому что снимать нас не надо!” - відповіла жінка.

Після цього представники “Аверсу” заявили, що їхнє авто “підрізав” чоловік і після того, як вийшов з автівки, знімав їх на відео в телефоні. На запитання, чому він їх “підрізав”, чоловік відповів, що поставив так машину випадково й забороняє себе знімати.

На телеканалі зазначили, що пізніше вдалось ідентифікувати чоловіка. За словами журналістів, це Олесь Самойленко, який є координатором партії БПП в Луцьку.  

Представниця ІМІ у Волинській області зверталася до журналіста “Аверсу” Владислава Корнелюка, проте він не надав коментар про цю ситуацію.

Водночас Олесь Самойленко підтвердив представниці ІМІ свою присутність на відео. “Їх автомобіль я не підрізав, оскільки їхав по головній дорозі, а вони по другорядній. Поліцію я не викликав, оскільки ні мені, ні комусь іншому жодної шкоди заподіяно не було. Дізнавшись, що пасажири автомобіля “Шевроле Авео” є працівниками “Аверсу”, я, не маючи бажання спілкуватися з цими так званими журналістами, а за сумісництвом провокаторами, поїхав у своїх справах”, - зазначив він.

Юрист ІМІ Роман Головенко зазначив, що журналісти мають право фільмувати роботу агітаторів на вулиці як таку. Але не конкретного агітатора великим планом, якщо він проти такої зйомки і заперечує, як було в цьому випадку.  

“Тому таку поведінку журналістів можна назвати й провокативною. Відповідно, проблемно буде кваліфікувати як перешкоджання закривання камери газетою (через сумнівну правомірність такої зйомки), але, з другого боку, може бути протиправний вплив на журналістів у випадку з інцидентом на дорозі, хоча там немає достатнього обсягу відео, щоби остаточно судити, що ж відбулося”, - прокоментував юрист.

Liked the article?
Help us be even more cool!