ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

У Луганську бойовики затримали проукраїнського блогера

29.11.2016, 18:58

У Луганську бойовики так званого “Міністерства державної безпеки “ЛНР” затримали місцевого проукраїнського блогера Едуарда Нєдєляєва (нік Edward Ned), який на своїх сторінках у соцмережах писав про життя міста. Цю інформацію ІМІ підтвердило власне джерело.

За інформацією джерела ІМІ, блогера затримали 21-22 листопада.

“Так, я підтверджую цю інформацію (про затримання - ред.). Він був блогером і фрілансером, щось пов'язане з ІТ”, - сказало джерело.

Водночас російський телеканал РЕН.ТБ оприлюднив відео затримання блогера. Канал повідомляє, що він співпрацював з батальйоном “Айдар” та передавав дані Збройним Силам України.

Як з’ясував ІМІ, Едуард має свій сайт “Електронні проекти від Eddy71”, де викладав свої проекти, пов’язані з електронікою, якою захоплювався з 1978 року.

Як повідомляють сепаратистські ЗМІ, публікації блогера Edward Ned “були спрямовані на розпалювання ненависті і ворожнечі за національною і соціальною ознаками, містили в собі висловлювання, що принижують людську гідність”.

Сепаратисти заявляють, що у блогера давно налагоджені міцні зв'язки зі співробітниками українських спецслужб і батальйоном “Айдар”.

Також повідомляється, що під час обшуків на квартирах затриманого знайдені “великі суми грошей”, які, на думку сепаратистів, призначалися для проведення “деструктивної роботи” на окупованій частині Луганської області.

За інформацією сепаратистів, затриманому мешканцю Луганська Едуарду Нєдєляєву пред'явлені звинувачення в державній зраді. Порушено кримінальні справи за статтями 335 (шпигунство), 343 КК “ЛНР” (збудження ненависті або ворожнечі, а також приниження людської гідності).

Фото - скріншот з відео РЕН.ТБ

Liked the article?
Help us be even more cool!