ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

У Британії відкрили фотовиставку про підземні укриття в Україні й Лондоні

06.03.2024, 16:00

Фото, взяті з ltmuseum.co.uk. Колаж ІМІ

У Лондонському музеї транспорту відкрили виставку "Відлуння Бліцкригу: Підземні укриття в Україні й Лондоні". Про це повідомляється на сайті музею, який створив виставку разом з берлінською журналістською мережею n-ost.

Виставку відкрили 1 березня 2024 і триватиме вона до весни 2025 року. 

На виставці експонують 70 фото. На них можна побачити, як лондонці під час Другої світової війни ховаються від німецьких бомбардувань на станціях метро. А також сучасні світлини українців, які ховаються від російських обстрілів в метрополітені.

До галереї входять історичні фотографії з колекції музею, а також сучасні знімки шести відомих документальних фотографів, що працюють в Україні: Павла Дорогого, В’ячеслава Ратинського, Сергія Коровайного, Максима Дондюка, Михайла Палінчака й Еміля Дуке.

Фото взяті з ltmuseum.co.uk. Колаж ІМІ

На фото можна побачити українців у надзвичайних обставинах: як вони сплять, готують їжу, перуть одяг, доглядають за тваринами й облаштовують тимчасові помешкання на станціях метро в Києві й другому за розміром місті України, Харкові.

“Попри те що між цими знімками минуло 80 років, вони унаочнюють чіткі паралелі в досвіді людей з різних місцевостей і під час різних конфліктів. Ця виставка документує стійкість народу України й Лондона в часи війни й реалії повітряних бомбардувань”, – йдеться на сайті музею.

Фото, взяті з ltmuseum.co.uk. Колаж ІМІ

Нагадаємо, гітлерівська Німеччина в період із 7 вересня 1940 до 10 травня 1941 року бомбардувала авіацією Лондон.

Повномасштабне вторгнення РФ в Україну розпочалося 24 лютого 2022 року і триває досі.

Марія Ігнатьєва, Катерина Дячук

Liked the article?
Help us be even more cool!