ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

У Лондоні телевежу BT Tower перетворять на готель

22.02.2024, 14:24

Британська телекомунікаційна компанія BT Group погодилася продати свою вежу BT Tower оператору готелів MCR Hotels за 275 мільйонів фунтів. Новий власник планує зберегти будівлю вежі, яка є однією з архітектурних візитівок Лондона, й перетворити її на готель.

Про це йдеться в пресрелізі BT Group.

BT Tower працює з 1965 року. У 1971 році будівля стала не лише хабом для британських комунікаційних мереж, а й відкритою для туристів пам’яткою. Останній поверх вежі обертається; там розташований ресторан. У 1984 вежа стала власністю BT Group. На останньому поверсі регулярно проводяться корпоративи й благодійні заходи, а екран-“інфострічка” вежі часто показує повідомлення на весь Лондон.

“Оскільки Сполучене Королівство швидко прямує до цифрового майбутнього, низка мережевих операцій, яку ми раніше здійснювали через BT Tower, тепер відбуватиметься за допомогою стаціонарних і мобільних мереж BT Group. Наприклад, понад десять років тому ми прибрали з вежі мікрохвильові антени, адже вони вже не були потрібні для спрямування телекомунікаційного трафіку з Лондона до решти країни”, – повідомила компанія.

BT Tower довгий час була важливим об’єктом для медійного бізнесу BT Group, слугуючи ключовим пунктом глобальної ретрансляції прямих телеефірів. Відділ медіа й мовлення компанії вже певний час займався переведенням своїх сервісів на хмарну платформу в межах своєї довгострокової стратегії. Ці зміни спростять перехід компанії на сучасніше й ефективніше обладнання без втрати своєї провідної позиції на британському й світовому медіаринках.

“BT Tower розташована в самому серці Лондона, і ми пишаємося, що були власниками цієї важливої пам’ятки з 1984 року. Вона відіграла наріжну роль у передаванні дзвінків, повідомлень і телесигналу в усій країні, але ми дедалі більше послуговуємося іншими шляхами поширення контенту й комунікацій. Угода з MCR надасть вежі нове призначення й збереже цю знамениту будівлю на майбутні десятиліття”, – повідомив директор BT Group з майнових питань Брент Метьюз.

Водночас гендиректор і власник MCR Hotels Тайлер Морс заявив: “Ми з гордістю збережемо цю кохану британцями будівлю й працюватимемо над можливими способами розповісти її історію як унікального готелю, що відчинить свої двері для багатьох поколінь”.

За угодою MCR Hotels сплачуватиме ціну будівлі низкою переказів протягом кількох років, поки BT Group поступово вивозитиме з неї власне обладнання. Останній платіж стане завершенням акту купівлі.

Марія Ігнатьєва, Валентина Троян

Liked the article?
Help us be even more cool!