ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

У Лівії від кулі загинув фотограф Associated Press, що висвітлював сутички

21.01.2019, 12:18
Фото - ap.org

У столиці Лівії Тріполі загинув позаштатний фотограф Associated Press Мохаммед бен Халіфа, який висвітлював збройні протистояння, що тривають у місті, повідомляє Громадське з посиланням на Reuters.

Мохаммед бен Халіфа висвітлював сутички, коли в нього випадково потрапила куля.

Як повідомляється, нове протистояння у Тріполі спалахнуло після стійкого припинення вогню, яке організували сили ООН у вересні 2018 року. Через небезпеку з південних районів міста евакуювали 210 родин. За чотири дні сутичок у Тріполі загинули 13 людей, ще понад 50 поранені.

Нагадаємо, у 2011 році в Лівії почалися масові протести, які стали початком першої громадянської війни. Демонстранти виступили проти правління Муамара Каддафі, який був незмінним лідером з 1969 року, а також проти уряду на чолі з прем’єр-міністром Багдаді Махмуді.

Силове придушення протестів поліцією та армією спричинило повстання та початок громадянської війни із застосуванням важкого озброєння та авіації. Унаслідок повстань Каддафі та його війська зазнали поразки, а сам диктатор загинув. Окрім того, втрати сторін, за різними даними, становили від семи до 11 тисяч людей.

У серпні 2018 року в Лівії 45 людей засудили до страти за розстріл демонстрантів у 2011 році.

Після Каддафі в країні почалася політична криза.

Нині там існують де-факто дві влади, які конкурують між собою. На сході країни керує обраний народом парламент, а на заході, у столиці, - сформований за підтримки міжнародної спільноти парламент. ООН пропонує провести в країні загальні вибори, за результатами яких повинні бути сформована легітимні влади.

Liked the article?
Help us be even more cool!