ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

У лісі на Черкащині знайшли закатованим активіста і журналіста Василя Сергієнка

06.04.2014, 09:55

Тіло зниклого напередодні активіста і журналіста Василя Сергієнка знайшли закатованим, з пакетом на голові, з ножовими пораненнями, наручниками на руках в лісі в Корсунь-Шевченківському районі Черкаської області. Про це “Прочерку” повідомив очільник черкаської обласної організації партії «Свобода» Юрій Ботнар.

Раніше міліція повідомляла, що у Корсунь-Шевченківському районі на 130 км траси в лісі було виявлено сліди крові та волочіння, які вели до місця скопаного шару ґрунту. Очікувався приїзд лабораторної групи з Черкас.

За даними міліції зниклий був автомайданівцем.

Як нагадує видання, Сергієнка було викрадено 4 квітня близько 20:30 у місті Корсунь-Шевченківський у дворі власного помешкання. Черкаська обласна організація ВО «Свобода» пов’язує викрадення з журналістською діяльністю, зокрема, з серією викривальних статтей “щодо таємних сторін бізнесу латифундиста, місцевого олігарха, народного депутата від Партії регіонів, друга Віктора Ющенка та Сергія Тулуба, Героя України Геннадія Бобова”.

Сам Бобов звернувся до органів внутрішніх справ, прокуратури і Служби безпеки України з вимогою забезпечити неупереджене і справедливе розслідування в справі викрадення представника ВО «Свобода» Василя Сергієнка. Міністр внутрішніх справ Арсен Аваков прийняв звернення народного депутата Бобова.

Водночас, як розповів Gazeta.ua сотник Самооборони Олег Собченко Сергієнка знайшли у Виграївському лісі, що за 15 кілометрів від міста.

“В обід хлопці з місцевої самооборони знайшли місце, що схоже було на свіжовикопану яму. Дочекалися черкаських криміналістів й почали розкопувати місце, прикидане сміттям. Там знайшли тіло чоловіка з повернутим обличчям в землю, на руках – наручники. Хлопці впізнали у ньому зниклого Василя Сергієнка”, - розповів Собченко.

“Після того, як дістали тіло чоловіка, побачили сліди страшних катувань: у Василя повністю розбита голова, перебиті коліна, кілька ножових ран в область нирки, ножове поранення в область серця попереду й кілька ножових в серце зі спини, перерізана шия спереду, перерізана потилиця. У могилі значна кількість крові, тобто добивали його ще там. Яма викопана була наперед, бо свіжа земля перемішана із сухою. На це страшно дивитися, просто місиво якесь, а не тіло людини”, - розповів сотник.

Фото - Gazeta.ua

Liked the article?
Help us be even more cool!