ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Лефтер розповів, як їх з Дейнегою звільнили

09.05.2014, 08:54

Журналіста польського фонду «Відкритий діалог» Сергія Лефтера і стрімера зі Слов'янська Донецької області Артема Дейнегу було звільнено з полону терористів у Слов'янську близько 23:00 2 травня. Про це Сергій Лефтер повідомив 8 травня на прес-конфернеції.

За словами журналіста, у терористів був перелік людей, яких вони тримають у полоні, вони перетасували списки і вибрали, кого звільнити, після чого відпустили Сергія Лефтера й Артема Дейнегу.

У Сергія Лефтера терористи відібрали й не повернули техніку, всі речі й документи. Не маючи документів, він не міг виїхати зі Слов'янська, оскільки почалася антитерористична операція і у всіх перевіряли документи. В Артема Дейнеги були документи, тому він невдовзі поїздом виїхав до Києва. Нині Артем Дейнега коментарів не дає, на прес-конференцію не прийшов, оскільки він остерігається за своє життя.

Лефтера за декілька днів вивезли зі Слов'янська на машині з російськими номерами. Про це розповів російський журналіст-фрілансер Віктор Майстренко, який був одним з тих, хто вивозив Сергія Лефтера.

Усіх деталей звільнення з полону Лефтер і Майстренко не розповідають, оскільки в заручниках залишаються інші люди, визволити яких намагаються журналісти й громадські активісти.

Нагадаємо, український журналіст Сергій Лефтер, репортер польського фонду «Відкритий діалог», який реалізовував місію спостереження за ситуацією на Сході України, а раніше працював спостерігачем у Криму, відбув у місто Слов'янськ 14 квітня для написання репортажу з місця подій, а 16 квітня стало відомо про його захоплення в полон. Російські терористи звинуватили журналіста в участі у «Правому секторі» та шпіонажі, через що протягом трьох тижнів його життя і здоров'я зилишалось під загрозою.

7 травня на Youtube з'явився відеозапис Віктора Майстренка, у якому Сергій Лефтер розповідає про своє перебування у полоні. 8 травня стало відомо, що разом із Сергієм Лефтером з полону терористів у Слов'янську було звільнено місцевого стрімера Артема Дейнегу, який був захоплений у полон 13 квітня. Він робив прямі репортажі зі Слов'янська та оприлюднював їх через мережу інтернет, в чому і був звинувачений російськими терористами. Нині Артем Дейнега перебуває в Києві.

«Телекритика»

Liked the article?
Help us be even more cool!