ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

У Латвії збирають підписи за заборону TikTok. Вбачають прославляння злочинів РФ

Фото – eniyilerde.com

У Латвії на порталі громадських ініціатив Manabalss.lv збирають підписи за заборону платформи TikTok на території країни, повідомляє Delfi.

Представник ініціативи Артур Бабушкін закликає заблокувати доступ до TikTok, оскільки, на його думку, платформа дуже часто використовується для прославлення російських злочинів, розпалювання ненависті та поділу суспільства.

“Звичайно, є і міркування безпеки даних, через які низка країн і Євросоюз уже заборонили використання TikTok своїм посадовцям”, зазначив Бабушкін.

Він додав, що TikTok активно використовується як інструмент у війні Росії проти України й РФ використовує його для просування певних наративів, які присутні й у традиційних медіа. 

Однак на відміну від традиційних медіа TikTok використовує формат коротких відео, який має більший вплив завдяки музиці та емоційним гаслам, додав він.

“Ворожі Латвії діячі та їхні ошукані однодумці шкодять нашому суспільству – частина нашого суспільства зазнає маніпуляцій хибними наративами на шкоду як їм самим, так і всім нам”, сказав автор ініціативи.

За його словами, заблокувавши TikTok на території Латвії, можна буде перекрити значний канал маніпуляції, в якому серед іншого прославляються воєнні злочини Росії та агресія проти українського народу.

Як повідомляв ІМІ, у квітні 2024 року голова Єврокомісії Урсула фон дер Ляєн  зазначила, що заборона TikTok у Євросоюзі можлива. Посадовиця додала, що комісія була “найпершою інституцією у світі, яка заборонила використання TikTok на наших службових телефонах”.

Liked the article?
Help us be even more cool!