ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

У Латвії затримали іноземця, який навчав тероризму та закликав до нього в Telegram

Служба держбезпеки Латвії затримала іноземця за підозрою в навчанні тероризму та поширення матеріалів, що закликають до тероризму, повідомляє ERR.

Під час слідства Служба держбезпеки Латвії встановила, що чоловік підтримує ідеологію терористичного угруповання “Ісламська держава”. 

“Підозрюваний бере активну участь у групах у месенджері Telegram, які підтримують екстремізм та тероризм, де поширюються ідеологічні матеріали терористичних організацій та публікуються інструкції щодо проведення терактів”, – йдеться в повідомленні.

Правоохоронці затримали підозрюваного на початку травня, а Служба держбезпеки провела процесуальні дії за його місцем проживання в Ризі.

Під час обшуку в чоловіка вилучили записи, документи, а також тротил та боєприпаси. Підозрюваний під вартою. 

Як повідомляв ІМІ, у березні 2024 року в Латвії Служба державної безпеки виявила чоловіка, який на платформі TikTok регулярно ділився відеоматеріалами, що відображають ідеологію ісламістських терористичних угруповань. 

За даними слідства, чоловік – прихильник радикального ісламу. Він підтримував терористичну організацію “Ісламська держава” і висловлював готовність до насильницьких дій заради ідеологічних цілей, а також виявляв підвищену цікавість до вогнепальної зброї.

Liked the article?
Help us be even more cool!