ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

У Латвії заблокували низку російських та білоруських сайтів

Національна рада з електронних медіа Латвії заборонила доступ до дев'яти вебсайтів у країні, які поширювали російську пропаганду. Про це йдеться в заяві офіційного видання "Latvijas Vēstnesis", передає Delfi.

Заборонено доступ до сайтів mk-pskov.ru, life.ru, www.pnp.ru, news-front.su, russkie.org, ont.by, www.sb.by, council.gov.ru, x-true.info. Відтепер користувачі цих сторінок спрямовуватимуться на інформаційне повідомлення nelegalssaturs.lv.

Таке рішення ухвалено на підставі висновків іншого компетентного органу державної влади та самої ради – зазначені сайти використовуються для підтримки агресивної російської пропаганди. Влада дійшла висновку, що вебсайти поширюють викривлену та неправдиву інформацію про війну, розпочату Росією проти України, і воєнні злочини, скоєні Росією. Також поширюється інформація, що розпалює ворожнечу та дискредитує латвійську державу та НАТО.

"Загалом згадані сайти поширюють наратив про те, що в ситуації в Україні винні країни Заходу та НАТО, а Росія лише хоче забезпечити мир у всьому світі. Поширюється суттєво спотворена та оманлива актуальна інформація про події в Латвії та світі, а також дискредитується здатність НАТО захистити будь-яку країну-члена НАТО, виправдовується вторгнення Росії в Україну", – зазначає латвійський регулятор.

Національна рада з електронних медіа Латвії наголошує, що поширення такої інформації, свідоме введення громадськості в оману щодо справжніх цілей Російської Федерації в Україні, настроювання громадськості проти української держави та народу, а також свідоме спотворення інформації про можливості використання російської мови в Латвії і Балтії негативно впливає на мирне співіснування різних груп суспільства, зокрема в Латвії, і створює ризики для різноманітних негативних провокацій, які становлять значну загрозу національній безпеці Латвії та громадському порядку та безпеці.

Щодо оцінювання обмеження свободи слова рада вважає, що громадськість має право отримувати правдиву інформацію. Водночас, на думку ради, не відповідає суспільним інтересам отримання інформації, яка загрожує безпеці держави чи суспільства, територіальній єдності країни, а також не відповідає суспільним інтересам інформація, яка розпалює ворожнечу та свідомо вводить в оману. 

Liked the article?
Help us be even more cool!