ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

У Латвії суд виправдав ексдепутата, який поширив чуже відео із закликом про підтримку армії РФ

Ризький міський суд виправдав колишнього депутата Ризької думи Ігоря Кузьмука, якого звинувачували у фінансуванні збройного конфлікту. Він поширив чуже відео, у якому закликали жертвувати гроші на російську армію.

Про це пише Delfi.

Кузьмука звинувачували за статтею 77.2 Кримінального закону Латвії – за прямий чи непрямий збір або передання фінансових ресурсів чи іншого майна, отриманого будь-яким способом, стороні, яка бере участь у збройному конфлікті, що відбувається за межами Латвії, діяльність якої спрямована проти територіальної цілісності чи політичної незалежності країни. За такий злочин законом передбачено покарання до 10 років ув'язнення.

У суді наголосили, що прокурор, підсудний, потерпілий або адвокат можуть звернутися до суду з письмовою заявою щодо отримання повного тексту вироку протягом 10 днів із дня оголошення скороченого вироку. Оскаржувати чи опротестувати можна лише повну версію вироку.

У генпрокуратурі повідомили, що прокурор запросив у суду вирок.

Як пише видання, під час судових засідань у цій справі прокурор просив для Кузьмука два роки позбавлення волі. Колишнього депутата Ризької думи звинувачували в тому, що він поділився у своєму телеграм-каналі закликом російського пропагандиста Володимира Рогова жертвувати гроші армії РФ.

На думку прокурора Каспара Згірскіса, це можна розцінювати як матеріально-технічну та фінансову допомогу армії агресора. Однак Кузьмук сам не складав заклик, а лише його поширив.

Крім того, адвокат обвинуваченого Імма Янсоне наголосила, що її підзахисний провину не визнає, а відео перепостив без жодних коментарів та закликів. На її думку, Кузьмука дискримінували на підставі політичних поглядів та етнічної належності.

Liked the article?
Help us be even more cool!