ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

У Латвії роботодавці не зможуть вимагати від працівників володіння російською

Сейм Латвії підтримав у першому концептуальному читанні поправки Національного об'єднання до Закону "Про працю", які передбачають відмову від вимоги володіння російською мовою на ринку праці, за винятком окремих професій.

Про це пише Delfi.

За законопроєкт проголосували 72 депутати – від Національного об'єднання, "Нової Єдності", "Об'єднаного списку", "Прогресивних", більшість Спілки "зелених" та селян (СЗК). Проти були 10 депутатів від "Стабільності", дев'ять депутатів, бувши зареєстрованими, уникли голосування – це парламентарі від "Латвії на першому місці" та СЗК.

У законопроєкті йдеться, що вимагати володіння російською мовою роботодавці зможуть лише щодо представників таких професій: академічний персонал вищих навчальних закладів; бібліотекарі, архіваріуси та родинні професії; письменники, журналісти та лінгвісти.

Нацоб'єднання вважає, що Закон "Про працю" має бути доповнений нормою, що в потенційного працівника не можна буде запитувати про володіння російською мовою під час робочого інтерв'ю. Цю норму планується долучити до статті закону поряд із забороною на такі дискримінаційні питання, як щодо сімейного стану, релігійної належності, наявності вагітності, етнічного походження тощо.

Liked the article?
Help us be even more cool!