ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

У Латвії радіо Baltkom оштрафували через висловлювання Жириновського в ефірі

05.11.2020, 16:43

У Латвії Національна рада з електронних ЗМІ оштрафувала на 8 тисяч євро радіо Baltkom за висловлювання російського політика Володимира Жириновського в ефірі. 

Про це повідомляє Zmina з посиланням на сайт регулятора. 

У програмі “Абонент доступен” Жириновський розповів журналістам, зокрема, про сумніви щодо правомірності виходу Латвії з радянської Росії в 1920 році. Також він заперечував факт окупації країни й розповідав про ідею так званої “великої Росії” та можливе існування наразі незалежних республік Радянського Союзу в її складі.

Латвійський регулятор дійшов висновку, що Жириновський як прямо, так і опосередковано висловлював заклики, які загрожують нацбезпеці Латвії, а також брехав щодо історії. У відомстві підсумували, що оскільки редакція радіо сама обирала гостей для ефіру, то журналісти могли унеможливити злочин. 

Нагадаємо, що цього року латвійська та литовська влади заборонили на території своїх країн мовлення російських каналів з мережі Russia Today. Причиною блокування став зв’язок медіа з російським пропагандистом Дмитром Кисельовим. Відомо, що ідею блокування Russia Today активно обговорюють і в Естонії.

Liked the article?
Help us be even more cool!