ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

У Латвії через передчасно опублікований поліцією пресреліз батьки дізналися про загибель дитини зі ЗМІ

01.07.2022, 11:45

У Латвії через передчасно опублікований поліцією пресреліз батьки зниклої 5-річної дівчинки дізналися про її загибель зі ЗМІ, повідомляє Delfi.

Дівинка Евіта зникла 26 червня у місті Сігулда на пляжі, згодом її тіло виявили у річці. Поліція приїхала до батьків повідомити про трагедію через деякий час, коли новина вже поширилася у медіа та соцмережах. Мати дівчинки Інга дізналася про її смерть, коли їй зателефонували та послалися на новину у ЗМІ, а вітчиму Тому надійшло повідомлення через фейсбук.

“Мені було важко в це повірити. Мені зателефонувала Інга з пошукової групи і сказала, що в Delfi з'явилося повідомлення про те, що в Гауї знайдено п'ятирічну дівчинку”, – розповіла мама дівчинки.

“Я бачив, що повідомлення було розміщено 20 хвилин тому. Поліція зв'язалася з нами приблизно через 40 хвилин після того, як все було написано в новинах. Тоді вони вперше прийшли, щоб щось сказати”, – розповів вітчим дитини.

У поліції не виключають, що новина дійшла до ЗМІ швидше, ніж правоохоронці прибули до батьків Евіти. Співробітниця прес-центру Держполіції Симона Гравіте повідомила, що перш ніж сповістити батьків, правоохоронці мали переконатися, що знайдена дівчинка справді Евіта. 

Колишній глава Держполіції Юріс Рекшня вважає, що неприпустима ситуація, коли прес-реліз “доходить до ЗМІ швидше, ніж про це дізнаються батьки”.

“Щось пішло не так, але не знаючи про цей випадок, важко сказати - інформації немає, можу тільки здогадуватися. Зазвичай з такими речами не буває затримок - як тільки з'ясовується, що і як, родичі одразу інформуються. Зазвичай це відбувається до виходу прес-релізу: спочатку інформують родичів, близьких і вже потім пресу”, - сказав він.

Liked the article?
Help us be even more cool!