ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

У Латвії 9 травня затримали 26 осіб за георгіївські стрічки, алкоголь та феєрверки

10.05.2023, 14:03
Фото – Ліба Меллер / LSM
Фото – Ліба Меллер / LSM

У Латвії поліція під час святкувань з нагоди 9 травня затримала 26 осіб, порушено 38 справ про адміністративні правопорушення та чотири кримінальні справи, повідомляє LSM.

За даними поліції, найбільше порушень зафіксовано в Ризькому регіоні – 22, затримано 21 особу. Затримання були через запуски феєрверків. Найбільше порушень були пов'язані з покладанням квітів, зокрема із забороненою символікою, у місцях, де раніше були радянські пам'ятники, а також випадки використання в громадських місцях символів військової агресії, таких як георгіївські стрічки. 

Також розпочато адміністративні процеси за непокору вимогам співробітників поліції, перебування в громадському місці в стані алкогольного сп'яніння тощо.

Крім того, поліція розпочала чотири кримінальні процеси – два в Ризі й два в Даугавпілсі. В межах одного з них двох людей було затримано за виправдання війни, яку веде Росія проти України.

Як зазначив міністр внутрішніх справ Маріс Кучінскіс, 9 травня в Латвії пройшло відносно спокійно. Найбільше людей біля пам'ятних місць зафіксовано в Саласпілсі та Даугавпілсі.

Міністр сподівається, що за кілька років будь-які святкування 9 травня в Латвії можуть бути повністю викорінені.

Як повідомляв ІМІ, сейм Латвії в терміновому порядку ухвалив закон “Про заборону проведення окремих публічних заходів 9 травня”, заборонивши будь-які заходи, крім тих, що пов’язані з Днем Європи.

Liked the article?
Help us be even more cool!