ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

У Львові за розпалювання ворожнечі судитимуть зловмисника, який позиціонував себе журналістом

31.01.2019, 15:06

Сихівський райсуд Львова розглядатиме обвинувальний акт у кримінальному провадженні щодо псевдожурналіста, який поширював у ЗМІ статті антиукраїнського характеру.

Відповідний обвинувальний акт до суду скерував Слідчий відділ Сихівського відділу поліції Львівської області, повідомляється на сайті прокуратури Львівської області.

Як встановили правоохоронці, 57-річний львів’янин, колишній працівник органів внутрішніх справ упродовж 2014-2016 років систематично виконував замовлення іноземних інформаційних агенцій, які діють на території Російської Федерації.

“Зловмисник позиціонував себе українським журналістом, проте готував тенденційні статті антиукраїнського характеру, які за своїм змістом принижують національні почуття українців, заперечують їх право на власну державність і самостійність у вирішенні внутрішніх та зовнішніх питань”, - йдеться в повідомленні.

За інформацією правоохоронців, підозрюваний через засоби масової інформації публічно поширював думки, погляди та переконання, зміст яких є образливим для українського народу, принижує його національну честь і гідність і спрямований на розпалювання національної ворожнечі та ненависті між українською та іншими спільнотами (на ґрунті національної належності, політичних та ідеологічних переконань).

Водночас, зауважують правоохоронці, підозрюваний звертався до агресивних мовленнєвих стратегій, які розраховані на формування у реципієнтів деструктивних почуттів зневаги та неприязні до вказаних об’єктів висловлювань.

Звинувачують підозрюваного у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 1 ст. 161 КК України (умисні дії, спрямовані на розпалювання національної ворожнечі та ненависті, на приниження національної честі та гідності).

Згідно із санкцією статті, вказане кримінальне правопорушення карається штрафом від двохсот до п'ятисот неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або обмеженням волі на строк до п'яти років з позбавленням права обіймати певні посади чи вести певну діяльність на строк до трьох років або без такого.

Liked the article?
Help us be even more cool!