ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

У Києві звільнили викладачку університету, яка на прохання вести лекції українською порадила йти на фронт

02.02.2023, 15:03
Фото – Державний торговельно-економічний університет
Фото – Державний торговельно-економічний університет

Державний торговельно-економічний університет (ДТЕУ) звільнив викладачку Ніну Іванченко, яка вела лекції російською мовою, а коли студенти попросили перейти на українську, вона порадила їм іти на фронт.

Про це повідомляє Укрінформ із посиланням на офіційну фейсбук-сторінку ДТЕУ.

“ДТЕУ займає категоричну позицію щодо дотримання мовного законодавства, забезпечує виховання патріотизму та свідомості молоді України. До університету надійшло звернення студентів та матеріали про порушення викладачем Іванченко Н. О. педагогічної етики, використання мови агресора та неправомірних висловлювань на адресу студентів”, – йдеться в повідомленні.

Колектив університету засуджує такі дії викладача. Адміністрація університету ухвалила рішення про її звільнення.

Раніше в телеграм-каналі університету опублікували аудіозапис відповіді викладачки на прохання вести лекції українською мовою, а не російською.

“Совість у вас є? Ваші батьки вдома з вами? Хто з вас в окопах сидить? А самі ви чому тут, чому не на фронті? Вам є 18. Я російськомовна. Хочу спитати вас, україномовних, чому ви сидите вдома? Ваші батьки чому вдома сидять?” – сказала Іванченко російською.

Нагадаємо, 27 січня в Києво-Могилянській академії затвердили нові правила внутрішнього розпорядку, які передбачають заборону вживати в закладі російську мову. Це стосується викладачів, студентів і адміністративного персоналу.

28 січня президент Києво-Могилянської академії Сергій Квіт уточнив, що жодних покарань за вживання російської не буде і ніхто спеціально не відстежуватиме мову спілкування людей між собою.

Liked the article?
Help us be even more cool!