ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

У Києві затримали двох керівників підконтрольного ФСБ РФ донецького інтернет-провайдера

23.02.2024, 17:09

Служба безпеки України затримала в Києві двох керівників підконтрольного ФСБ РФ інтернет-провайдера з Донецька. Їм повідомили про підозру за фактом пособництва державі-агресору та обрали запобіжний захід – тримання під вартою.

Про це повідомили СБУ та Офіс генерального прокурора.

За даними слідства, перебуваючи в Києві, підозрювані дистанційно керували інтернет-провайдером, який переоформили за російським законодавством, і отримали ліцензію Роскомнагляду. Їхня компанія забезпечує зв’язком штаби російських військ, місцеву окупаційну адміністрацію РФ і так званий “силовий блок” терористичної організації “ДНР”.

Фігурант розслідування. Фото – СБУ

Також підозрювані допомогли ФСБ взяти під контроль значну частину інтернет-трафіку в тимчасово окупованому Донецьку. Зокрема, на серверах провайдера встановлено спеціалізоване обладнання російської спецслужби, яке дозволяє моніторити всі інтернет-дії мирного населення регіону.

Вони залучили апаратно-програмний комплекс для контролю за трафіком інтернет-з’єднань та ідентифікації користувачів.

Правоохоронці встановили, що засновником компанії є колишній співробітник радянського КДБ. Ще до початку повномасштабного вторгнення РФ він разом зі своїм підлеглим переїхав з Донеччини до Києва.

Також за вказівкою фігурантів менеджмент їхніх компаній на тимчасово окупованій частині східного регіону регулярно сплачує до окупаційного бюджету РФ “податки і збори”.

Фігурант розслідування. Фото – Офіс ГПУ

Під час обшуків у помешканнях фігурантів у Києві виявлено: ⁠комп’ютери, мобільні телефони, флеш-носії пам’яті, документи та чорнові записи з доказами незаконної діяльності; ⁠готівку в різних валютах на суму $120 тис.

Їм загрожує до 15 років в'язниці.

Liked the article?
Help us be even more cool!