ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

У Києві викрили пропагандистку, яка поширювала російські наративи під виглядом патріотичних сторінок

17.02.2023, 15:25
Фото – СБУ
Фото – СБУ

Служба безпеки України викрила в Києві адміністраторку проросійського пропагандистського ресурсу, яка поширювала російські наративи та виправдовувала збройну агресію РФ проти України. Про це повідомляє Головне управління СБУ в Києві та Київській області.

Фігуранткою справи є 43-річна мешканка Києва, яка раніше притягувалася до кримінальної відповідальності за кримінальне правопорушення проти власності. 

За даними слідства, вона під виглядом патріотичних сторінок у соцмережах публікувала відео з ворожої мережі анонімних бот-акаунтів, закликала українців припинити спротив і не брати участі в зборі коштів для потреб Сил оборони України. 

“Крім того, пропагандистка звинувачувала вище керівництво держави та західних політиків у розв’язуванні війни, дискредитувала бійців Збройних Сил України та учасників волонтерського руху. Розповсюджена пропагандисткою російська пропаганда та наративи про знищення слов’янського народу були доступні понад тисячі користувачів мережі Інтернет”, – зазначає СБУ. 

Правоохоронці провели обшук у її орендованому приватному будинку у Святошинському районі Києва. Співробітники СБУ вилучили техніку й отримали доступ до облікових записів, з яких здійснювалось адміністрування антиукраїнського ресурсу.

Експертиза Міністерства юстиції України підтвердила, що поширені матеріали виправдовують збройну агресію РФ проти України та глорифікують її учасників. 

Фігурантці повідомлено про підозру за ч. 2 ст. 436-2 та ч. 3 ст. 436-2 (виправдування, визнання правомірною збройної агресії РФ проти України, вчинене повторно) Кримінального кодексу України.

Розв'язується питання про обрання фігурантці міри запобіжного заходу у вигляді цілодобового домашнього арешту. 

Фото СБУ

Liked the article?
Help us be even more cool!