ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

У Києві викрили ботоферму, яка критикувала Кримську платформу з 15 тис. акаунтів

28.08.2021, 11:38
Фото - СБУ
Фото - СБУ

Служба безпеки України повідомляє про викриття в Києві потужної ботоферми, яка на замовлення з РФ критикувала Кримську платформу з 15 тис. анонімних акаунтів.

Про це йдеться на сайті СБУ.

За інформацією СБУ,  ботоферму використовували для дискредитації України перед міжнародною спільнотою. Зокрема, агітатори поширювали через соцмережі Facebook, Instagram та TikTok антиукраїнські гасла та дезінформацію щодо результатів проведення Кримської платформи. Свої дописи вони публікували від імені “пересічних громадян”.

Як повідомляє спецслужба, серед організаторів протиправної діяльності – четверо мешканців Києва. Для здійснення інформаційно-підривних операцій вони переобладнали приміщення одного з офісів у центральному районі столиці.

“Гроші за “публікації” зловмисники отримували з території РФ через заборонені в Україні електронні платіжні системи. Під час обшуків у приміщеннях ботоферми правоохоронці виявили: 300 модемів для доступу до інтернету, кілька тисяч сім-карт різних операторів мобільного зв’язку, десятки мобільних терміналів та комп’ютерну техніку із доказами протиправної діяльності”, – йдеться в повідомленні.

У межах кримінального провадження за ст. 361 (несанкціоноване втручання в роботу електронно-обчислювальних машин (комп’ютерів), автоматизованих систем, комп’ютерних мереж чи мереж електрозв’язку) Кримінального кодексу України тривають слідчі дії для встановлення всіх обставин правопорушення і притягнення до відповідальності осіб, причетних до нього.

Як повідомляв ІМІ, у Херсоні СБУ викрила групу інтернет-агентів спецслужб РФ, завданням якої була дискредитація Кримської платформи, її учасників та результатів.

Liked the article?
Help us be even more cool!