ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

У Києві відкрив свій офіс суспільний німецький мовник ARD

У Києві відкрив свій офіс суспільний німецький мовник ARD, у ньому працюватимуть близько 20 людей. 

Про це “Детектору медіа” повідомив керівник ARD studio Kyiv і головний кореспондент ARD в Україні Василь Голод.

ARD (Асоціація суспільного мовлення Федеративної Республіки Німеччина) – це найбільший телерадіоконсорціум Німеччини, до якого входять дев’ять регіональних радіо- і телекомпаній із загальною кількістю співробітників понад 23 тисячі людей.

Відкриття представництва ARD в Україні Василь Голод назвав історичною подією, до якої компанія йшла кілька років. 

“Раніше в ARD, як у багатьох інших великих іноземних медіа, були кореспонденти в Москві, які звідти їздили по інших країнах колишнього Союзу – в Грузію, Молдову, Україну та інші. У Києві була невеличка команда місцевих журналістів – продюсерів, операторів, які стежили за подіями, знімали відео та відправляли його або московський офіс, або в хедквотер у Гамбурзі чи Кельні. І там уже монтувалися сюжети. Але вже у 2014 році стало зрозуміло, що медіа потребує іншого формату роботи в Україні й виникла ідея про відкриття офісу в Києві. А після повномасштабного вторгнення Росії в Україну цю ідею почали реалізовувати. І ось зараз вона нарешті втілена”, – розповів він.

За його словами, завдання команди київського офісу ARD набагато ширше, ніж просто висвітлення воєнних подій в Україні, а також створення матеріалів про її історичне минуле, культуру, складові ідентичності українського народу, політичну ситуацію в країні. 

Крім чотирьох журналістів у київському офісі ARD працюватимуть і місцеві продюсери, оператори, монтажери, технічні співробітники – загалом близько 20 людей. 

За словами Голода, починаючи з 24 лютого 2022 року не було дня, щоб на телеканалах і радіостанціях ARD чи на сайтах компанії не виходили б матеріали про Україну.

Сам Василь Голод народився в Харкові, але, коли йому було два роки, переїхав з батьками до Німеччини й зараз є громадянином ФРН. Журналістикою займається з 12 років – починав з радіогуртка, потім співпрацював з місцевим радіо, з 15 років публікувався в газетах. Навчався у вищих навчальних закладах Німеччини та Великої Британії на історика та політолога. Півтора року працював кореспондентом ARD у Великій Британії.

У січні 2023 року Василь Голод робив інтерв’ю для ARD з Президентом України Володимиром Зеленським.

Liked the article?
Help us be even more cool!