ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

У Києві відкрили головний корпус Музею війни

Фото – Укрінформ
Фото – Укрінформ

У Києві відкрили головний корпус Музею війни та всієї території Меморіального комплексу.

Про це повідомляє Укрінформ.

Відвідувачі музею зможуть наблизитися до оновленого монумента "Батьківщина-мати" й роздивитися встановлений на щиті тризуб.

Зважаючи на те що значна частина колекції музею евакуйована та досі зберігається в сховищах, музейники використали доступні виставкові площі для створення актуальних виставок.

На вході до головного корпусу відвідувачів зустрічатиме синьо-жовтий прапор – перший експонат, який потрапив до музею під час повномасштабного вторгнення 5 березня 2022 року. 

Крім того, гості побачать радянський герб, знятий зі щита скульптури "Батьківщина-мати".

Для відвідувачів буде доступна виставка "Загроза з неба" – проєкт-застереження про небезпеку, яку становлять для українців ворожі безпілотники. На виставці представлено безпілотні літальні апарати різних типів, які використовують російські агресори для розвідки та ураження наземних цілей.

Окрім цього, гості музею зможуть переглянути проєкт "Наша скарбниця". Він висвітлює загальнонаціональні соціальні ініціативи та благодійні акції, ініційовані й утілені Державною казначейською службою України. В експозиції представлено унікальні експонати, один з них – найдовший прапор України, завдовжки 1 км 59 м, який внесений до Книги рекордів Гіннеса і 22 січня 2018 року, в День Соборності України, був розгорнутий у Києві на вулиці Хрещатик.

Також відвідувачі зможуть побачити виставку робіт вуличного художника з Франції Крістіана Ґемі, відомого як С215, під назвою "Guerre en Ukraine" ("Війна в Україні", фр.). На ній представлено найновіші роботи митця, що побачили світ в Україні під час широкомасштабної війни.

Liked the article?
Help us be even more cool!