ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

У Києві та Запоріжжі заблокували діяльність координованої з Росії "ботоферми"

21.09.2020, 12:20
Фото – СБУ
Фото – СБУ

У Києві та Запоріжжі Служба безпеки України блокувала діяльність потужної “ботоферми”, яка використовувалася Росією для поширення деструктивної інформації. Про це повідомляється на сайті СБУ.

Оперативники спецслужби встановили, що для впливу на електоральні настрої українців куратори напередодні місцевих виборів поширювали через інтернет неправдиву інформацію, спрямовану на розпалення міжетнічної ворожнечі та пропаганду сепаратизму.

Під час досудового слідства співробітники СБУ встановили, що кілька громадян України та Росії організували в Києві та Запоріжжі роботу “ботоферм” із задіянням спеціалізованого телекомунікаційного обладнання. 

“Зловмисники, використовуючи SIM-картки українських та іноземних операторів мобільного зв’язку, створювали та продавали через заборонені в Україні платіжні системи РФ анонімні віртуальні акаунти для поширення фейкових новин про політичну ситуацію в Україні”, – йдеться в повідомленні. 

Під час проведення обшуків за адресами перебування організаторів вилучено техніку та сім-картки на суму понад 1 мільйон гривень, а саме: три сім-банки на 16 портів кожен, два сім-банки на 32 порти, 14 сім-банків на 128 портів, дев'ять VoIP шлюзів на 32 порти кожен та понад 22 тисячі сім-карток, а також комп’ютерне обладнання, на якому розміщувався віртуальний сервер зі спеціалізованим програмним забезпеченням.

Триває досудове слідство.

Liked the article?
Help us be even more cool!