ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

У Києві попрощалися з Інною Кузнецовою

Фото – Детектор медіа
Фото – Детектор медіа

У Києві, у Михайлівському Золотоверхому соборі, відбулася церемонія прощання з українською журналісткою, головною редакторкою Київського бюро Радіо Свобода Інною Кузнецовою, повідомляє "Детектор медіа".

Відспівування в Михайлівському соборі провів предстоятель Православної церкви України митрополит Епіфаній.

Провести в останню путь Інну Кузнецову прийшли її друзі, колеги, учні. Серед них – Наталія Лигачова, Соня Кошкіна, Олег Базар, Михайло Ткач, Сергій Андрушко. Також були присутні заступниця голови Верховної Ради України Олена Кондратюк, народні депутати Дмитро Разумков, Ірина Геращенко, колишній міністр закордонних справ України Володимир Огризко. 

Фото – Детектор медіа

Поховають Інну Кузнецову на Берковецькому цвинтарі в Києві. 

Інна Кузнецова померла у Вільнюсі (Литва) 16 вересня після важкої й тривалої хвороби. 20 вересня в ритуальному залі Вільнюса відбулося прощання з нею. 

На церемонії були присутні рідні померлої, друзі та колеги з вільнюського бюро Радіо Свобода, литовські дипломати, які допомагали Інні під час її переїзду до Вільнюса на лікування.

Інна Кузнецова народилася в Києві 30 березня 1963 року. Закінчила факультет журналістики Київського Національного університету імені Тараса Шевченка. Працювала кореспонденткою, політичною оглядачкою Національного радіо, головною редакторкою Радіо Ера FM.

На Радіо Свобода працювала з 2009 року.

Виконувач обов’язків президента Радіо Вільна Європа / Радіо Свобода Джеффрі Гедмін заявив, що глибоко засмучений смертю Інни Кузнецової.

“Її запам’ятають за лідерство, яке виявлялося багато в чому: у її відзначених нагородами репортажах, відданості відповідальним, незалежним медіа на її любій батьківщині, а також щирій турботі та постійному наставництві колег і молодших співробітників. Ми всі на Радіо Свобода будемо сумувати за Інною. Вона незамінна”, – сказав він.

За керівництва Інни Кузнецової бюро отримало премію імені Дейвіда Берка за висвітлення політичної кризи в Україні наприкінці 2013 і на початку 2014 року.

Liked the article?
Help us be even more cool!