ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

У Китаї журналістці загрожує до п'яти років ув'язнення через репортажі про коронавірус

17.11.2020, 12:47
Фото – ВВС
Фото – ВВС

У Китаї 37-річній громадянській журналістці Чжан Чжан (Zhang Zhan), яка робила репортажі про спалах коронавірусу в Ухані, загрожує до п'яти років ув'язнення, повідомляє ВВС.

Її звинувачують у “влаштовуванні сварок і провокуванні неприємностей”. Чжан Чжан, колишня адвокатка, утримується під вартою з часу її арешту в травні.

Журналістка в лютому 2020 року вирушила до Уханя, звідки розповіла про численні історії. Зокрема, про затримання інших незалежних журналістів та переслідування сімей жертв.

Але 14 травня вона зникла безвісти в Ухані. Через день стало відомо, що її затримала поліція в Шанхаї. 19 червня її офіційно заарештували. Лише 9 вересня її адвокат зміг зустрітися зі своєю підзахисною. Чжан оголосила голодування, протестуючи проти свого арешту. 18 вересня її адвокату зателефонували, повідомивши, що їй висунули обвинувачення. Минулої п’ятниці журналістці було офіційно висунуто звинувачення.

В обвинувальному висновку, який з’явився 16 листопада, стверджується, що вона поширювала “неправдиву інформацію через текст, відео та інші засоби масової інформації за допомогою платформ WeChat, Twitter та YouTube”. 

Її також звинуватили в згоді на інтерв'ю іноземним ЗМІ та “зловмисному поширенні” інформації про вірус в Ухані.

Liked the article?
Help us be even more cool!