ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

У Китаї журналістку, яка висвітлювала спалах COVID-19 в Ухані, засудили до чотирьох років ув’язнення

28.12.2020, 11:04
Фото – DW
Фото – DW

Китайський суд засудив до чотирьох років ув'язнення громадянську журналістку Жань Жан, яка повідомляла про початок коронавірусної епідемії в місті Ухань у лютому 2020 року. 

Про це повідомив її адвокат Рен Куаннью журналістам поруч з будівлею суду Нового району Пудонг, інформує Радіо Свобода.

37-річна колишня юристка Жань записувала відео переповнених крематоріїв і лікарень, які широко розходилися соцмережами. Ці кадри показували, як місто намагається протидіяти поширенню COVID-19 на початку спалаху.

Жінку звинуватили в “пошуку приводів для сварок та провокуванні хвилювань” через її висвітлення хаотичної реакції на перші випадки.

“Жань Жан виглядала пригніченою, коли вирок був оголошений”, – сказав Рен Куаннью.

Він додав, що мати Жань плакала під час оголошення вироку. За словами Рена, є підстави турбуватися про здоров’я Жань. Вона розпочала голодування в червні, відтоді її годували силоміць через ніс.

Адвокат журналістки зазначив, що минулого тижня вона пообіцяла відмовлятися від їжі “до самого кінця”, якщо отримає суворий вирок.

Жань Жан – перша з групи громадських журналістів, яких затримали цього року через висвітлення ситуації в Ухані.

Китай наражався на критику через першу реакцію на поширення коронавірусу, зокрема на обвинувачення в приховуванні інформації про збудника та захворювання. Тільки 17 грудня Пекін погодився прийняти слідчу групу Всесвітньої організації охорони здоров’я, яка має виявити походження коронавірусу SARS-CoV-2.

Liked the article?
Help us be even more cool!