ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

У Китаї затримали співробітницю Bloomberg

14.12.2020, 14:37
Фото – твіттер Фань Хацзе
Фото – твіттер Фань Хацзе

У Китаї затримали співробітницю представництва інформаційного агентства Bloomberg у Пекіні Фань Хацзе.

Про це повідомляє Анадолу з посиланням на Міністерство закордонних справ Китаю.

Фань Хацзе затримана за підозрою в діях, що створюють загрозу національній безпеці Китаю, заявив офіційний представник МЗС КНР Ван Веньбінь під час брифінгу 14 грудня.

Справа співробітниці агентства наразі перебуває на стадії розслідування, зазначив дипломат, додавши, що всіх законних прав та інтересів затриманої дотримуються.

Про затримання співробітниці свого пекінського підрозділу Bloomberg заявив 11 грудня, повідомляє Укрінформ

"Громадянка Китаю пані Фань була затримана Управлінням національної безпеки Пекіна відповідно до законодавства КНР за підозрою в участі в злочинній діяльності, що загрожує національній безпеці. Наразі справа розслідується. Законні права пані Фань були повністю забезпечені, а її родина отримала повідомлення", – йдеться в заяві китайського уряду.

В агентстві зазначили, що востаннє Фань Хацзе зв'язалася з одним з редакторів свого підрозділу приблизно о 11:30 за пекінським часом 7 грудня. Незабаром після цього співробітники служби безпеки в цивільному вивели її з дому. 10 грудня Bloomberg отримало підтвердження, що Фань утримується за підозрою в участі в заходах, що загрожують національній безпеці КНР.

"Ми дуже хвилюємося за неї (Фань Хацзе. – Ред.) і активно спілкуємося з китайською владою, щоб краще зрозуміти ситуацію. Ми продовжуємо робити все можливе, щоб підтримати її, поки намагаємося отримати додаткову інформацію", – зазначив представник агентства.

Фань Хацзе – громадянка КНР, почала працювати в агентстві Bloomberg у 2017 році. Раніше вона співпрацювала з іншими іноземними ЗМІ, зокрема з CNBC, CBC, Reuters і телеканалом Al Jazeera.

Громадяни Китаю можуть працювати тільки помічниками щодо роботи з новинами в закордонних новинних бюро в Китаї і не мають права вести незалежні репортажі.

Liked the article?
Help us be even more cool!