ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

У Китаї запустили державний застосунок для знайомств Palm Guixi

21.03.2023, 18:00

Місто Гуйсі з населенням близько 640 тисяч людей у провінції Цзянсі на сході Китаю створило державну службу знайомств – застосунок Palm Guixi.

Про це повідомляє Ліга.Tech з посиланням на The Guardian.

Застосунок використовує дані про самотніх жителів і містить платформу для організації побачень наосліп. Він є частиною загальнопровінційної ініціативи, спрямованої на підвищення рівня шлюбності. В інших місцях провінції Цзянсі місцеві органи влади організовують особисті заходи, щоб заохотити людей до спілкування.

Останніми роками уряд Китаю не підтримує традиційної практики, коли потенційний наречений пропонує родині нареченої гроші перед шлюбом. Цивільний кодекс країни забороняє "вимагання грошей або подарунків через укладення шлюбу". Але на практиці ця традиція залишається поширеною, особливо в сільській місцевості. У 2022 році провінція Цзянсі очолила неофіційний загальнонаціональний рейтинг цін на наречених: середня ціна становила 380 тисяч юанів (2 041 979 гривень).

Реакція в інтернеті на державну службу сватання була неоднозначною. Багато коментаторів на Weibo пов'язують це з прагненням уряду підвищити народжуваність у Китаї, яка стрімко падає. 

Як повідомляв ІМІ, в Україні створили застосунок, який повідомляє про стан безпеки рідних в окупації. У застосунку абонент створює базу контактів, яким передає свій статус. “Зелений” показує, що в людини все добре. “Червоний” сигналізує про небезпеку та потребу в допомозі. Від них отримує аналогічну інформацію.

Liked the article?
Help us be even more cool!