ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

У Київську телевежу під час грози влучила блискавка (оновлено)

15.06.2018, 11:27
Фото - Ліга/facebook.com/avgusew

У Київську телевежу під час грози 14 червня влучила блискавка. Момент попадання блискавки в телевежу вдалося зняти на відео місцевому фотографу Олександру Гусєву, повідомляє Ліга.

Відео фотограф опублікував на своїй сторінці у Facebook.

За його словами, електричний розряд вразив спорудження близько 21:30.

Також Гусєв опублікував кадри з цього відеозапису, за якими можна оцінити силу розряду.

У прес-центрі Концерну радіомовлення, радіозв’язку і телебачення, якому належить телевежа, “Детектору медіа” повідомили, що це штатна ситуація.

На телевежі розташовані ефірні аналогові та цифрові передавачі телеканалів і радіостанцій. За даними телеканалів, їхній ефірний аналоговий сигнал через влучення блискавки в телевежу не зникав. Однак цього вечора через грозу телеканали мали проблеми із супутниковим і цифровим мовленням.

Зокрема, в Києві протягом семи хвилин увечері 14 червня не було супутникового мовлення шести телеканалів Національної суспільної телекомпанії України через те, що супутниковий сигнал не міг пройти через грозовий фронт, повідомив технічний директор НСТУ Юрій Бойчук.

У телеканалів групи “1+1 медіа” було ускладнено супутниковий прийом з 20:52 до 21:20 у Києві та Дніпрі, повідомив співрозмовник з “1+1 медіа”. Також у цей же час були труднощі з прийомом цифрового ефірного телебачення DVB-T2, оскільки сигнал телеканалів між передавачами в мережі “Зеонбуду” доставляється через супутник.

Liked the article?
Help us be even more cool!