ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

У Києві проходить акція на підтримку Сенцова

22.05.2018, 11:40
Фото - скріншот з відео Крим.Реалії

Сьогодні в Києві біля Адміністрації президента проходить акція “Досить сидіти!” на підтримку ув'язненого в Росії українського режисера Олега Сенцова, який 14 травня оголосив безстрокове голодування, повідомляє Громадське з посиланням на організаторів заходу.

“Мета: нагадати керівництву держави, що процес звільнення українських політичних в'язнів у Росії, число яких постійно росте, практично зупинений. А заклики від родин в'язнів його активізувати знехтувані”, - наголошують організатори.

“Кінематографісти, громадські активісти, усі небайдужі зберуться 22 травня о 9.30 біля Адміністрації Президента України на акцію “Досить сидіти!”, - описують захід на сторінці у Facebook.

Як повідомляє кореспондентка 24 каналу, на вулиці Банковій зібралися акція активістів, які, зокрема, підготували цікаву інсталяцію зі стільців, яка символізує владу, яка сидить і нічого не робить.

Крім цього, активісти кілька хвилин стояли заплющивши очі та закривши вуха. Це також символізує українську владу, яка докладає недостатньо зусиль для звільнення українських бранців.

Як повідомляв ІМІ, 21 травня адвокат Олега Сенцова Дмитро Дінзе повідомив, що український режисер має намір продовжувати голодування до своєї смерті або до звільнення 64 політв’язнів.

14 травня засуджений у Росії український режисер, кримчанин Олег Сенцов оголосив безстрокове голодування з вимогою звільнити 64 українських політв’язні.

25 серпня 2015 року Північно-Кавказький окружний військовий суд засудив Олега Сенцова до 20 років, а Олександра Кольченка – до 10 років позбавлення волі.

Олег Сенцов та Олександр Кольченко звинувачуються в тероризмі. За версією російського слідства, навесні 2014 року Сенцов нібито організував у Криму підпільну групу, пов’язану з “Правим сектором”. Кольченка звинувачують в участі у цьому “терористичному співтоваристві”. Обидва свою провину не визнали.

Зараз Олег Сенцов перебуває у виправній колонії №8 “Білий ведмідь” міста Лабитнангі Ямало-Ненецького автономного округу РФ.

Liked the article?
Help us be even more cool!