ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

У Києві біля посольства РФ відбулася акція на підтримку Сенцова

24.05.2018, 16:02
Фото - скріншот з відео Радіо Свобода

Сьогодні у Києві біля посольства Росії відбулася акція на підтримку незаконно засудженого в РФ українського режисера Олега Сенцова, повідомляє Інтерфакс-Україна.

“Те, що ця будівля (посольства РФ в Києві - ред.) на вигляд абсолютно порожня і забарикадована, і може здатися, що ми стоїмо тут даремно. Це не так. У цьому є сенс. Тому що представники влади РФ бачать і чують цю акцію, хоч би як вони вдавали, що цього немає, це є”, - сказав на акції правозахисник, координатор проекту “Без кордонів” Максим Буткевич.

Він закликав усіх організовувати та підтримувати акції для солідарності з Сенцовим. “Нині ми як суспільство оговтуємося після шоку, який викликала новина про оголошення голодування Олегом Сенцовим, тим паче ми знаємо, що якщо він це сказав - він це робитиме. Але ми також знаємо, що в такого шоку дуже коротке дихання, ми можемо вже за тиждень звикнути до того, що це буде частиною нашого повсякденного ландшафту, і ця хвиля підтримки акцій солідарності ставатиме дедалі меншою. Давайте не допустимо цього”, - закликав Буткевич.

До акції приєдналися українські літератори, художники, журналісти та громадські активісти.

Учасники акції прочитали вірші на підтримку Сенцова і поклали біля входу в посольство булочки з людськими фігурками всередині, їхня кількість відповідає числу політв'язнів (64), а також роздали листівки з написами #Save Sentsov і #Free Sentsov.

Як повідомляв ІМІ, засуджений у Росії український режисер Олег Сенцов має намір продовжувати голодування до своєї смерті або до звільнення 64 політв’язнів.

14 травня засуджений у Росії український режисер, кримчанин Олег Сенцов оголосив безстрокове голодування з вимогою звільнити 64 українських політв’язнів.

25 серпня 2015 року Північно-Кавказький окружний військовий суд засудив Олега Сенцова до 20 років, а Олександра Кольченка – до 10 років позбавлення волі.

Олег Сенцов та Олександр Кольченко звинувачуються в тероризмі. За версією російського слідства, навесні 2014 року Сенцов нібито організував у Криму підпільну групу, пов’язану з “Правим сектором”. Кольченка звинувачують в участі у цьому “терористичному співтоваристві”. Обидва свою провину не визнали.

Зараз Олег Сенцов перебуває у виправній колонії №8 “Білий ведмідь” міста Лабитнангі Ямало-Ненецького автономного округу РФ.

Liked the article?
Help us be even more cool!