ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

У Києві акція на підтримку Сенцова відбудеться 2 червня

29.05.2018, 14:00
Фото - Фейсбук Акція #SaveOlegSentsov у Києві

2 червня у Києві об 11:00 біля стели Незалежності відбудеться акція на підтримку режисера Олега Сенцова, який 14 травня оголосив безстрокове голодування, вимагаючи від Кремля звільнити всіх українських політв’язнів. Про це повідомляють організатори акції у Facebook, інформує “Детектор медіа”.  

“2 червня Київ покаже “червону картку” режиму Путіна. Громадські активісти поіменно назвуть політв’язнів, яких незаконно утримують за ґратами в Росії та окупованому Криму. Серед них - митці, журналісти, правозахисники, студенти, кримські татари, - йдеться в повідомленні. - …З собою закликаємо брати плакати та спортивні свистки. Ми маємо зробити усе від нас залежне, щоб Кремль, який зараз готується до чемпіонату світу з футболу і збирається прийняти іноземних гостей, звільнив Олега Сенцова та інших політв’язнів. Разом і до кінця!”

Нагадаємо, словами “Разом і до кінця!” закінчується записка Олега Сенцова, у якій він повідомив про початок безстрокового голодування.

“Я, Сенцов Олег, громадянин України, незаконно засуджений російським судом, перебуваючи в колонії міста Лабитнангі, оголошую безстрокове голодування з 14 травня 2018 року. Єдиною умовою його припинення є звільнення всіх українських політв'язнів, які перебувають на території РФ”, - написав Сенцов у записці, яку він передав через адвоката.

У кінці Олег приписав українською: “Разом і до кінця. Слава Україні!”

Як повідомляв ІМІ, засуджений у Росії український режисер Олег Сенцов має намір продовжувати голодування до своєї смерті або до звільнення 64 політв’язнів.

14 травня засуджений у Росії український режисер, кримчанин Олег Сенцов оголосив безстрокове голодування з вимогою звільнити 64 українських політв’язнів.

25 серпня 2015 року Північно-Кавказький окружний військовий суд засудив Олега Сенцова до 20 років, а Олександра Кольченка – до 10 років позбавлення волі.

Олег Сенцов та Олександр Кольченко звинувачуються в тероризмі. За версією російського слідства, навесні 2014 року Сенцов нібито організував у Криму підпільну групу, пов’язану з “Правим сектором”. Кольченка звинувачують в участі у цьому “терористичному співтоваристві”. Обидва свою провину не визнали.

Зараз Олег Сенцов перебуває у виправній колонії №8 “Білий ведмідь” міста Лабитнангі Ямало-Ненецького автономного округу РФ.

Liked the article?
Help us be even more cool!