ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

У Кривому Розі журналіста не пустили на перевірку пожежної безпеки в держцирку

28.02.2020, 10:16
Фото – 1kr.ua
Фото – 1kr.ua

27 лютого в Кривому Розі (Дніпропетровська область) охоронець державного підприємства “Криворізький державний цирк” не пустив журналіста інформаційної агенції Перший Криворізький Максима Бовчалюка в будівлю для підготовки матеріалу про перевірку об'єкта Державною службою надзвичайних ситуацій.

Про це повідомляється на сайті агенції.

Охоронець, який відрекомендувався Петром Назаренком, повідомив журналісту, що для пропуску на територію держцирку потрібно мати лист-заявку від медіа, яке журналіст представляє.

“Для того, щоб потрапити на територію Криворізького державного цирку, потрібно мати лист-заявку на ім'я директора. Є дозвіл, він тут лежить, і я запускаю”, – сказав він, додавши, що такої заявки від Першого Криворізького немає.

Зі свого боку журналіст попросив охоронця надати документ, згідно з яким він не може потрапити на територію держцирку, і не отримав його. 

Журналіст викликав поліцію. Співробітники Металургійного відділення поліції відібрали пояснення у журналіста й охоронця.

Юрист ІМІ Алі Сафаров зазначає, що в даному випадку немає факту перешкоджання законній професійній діяльності журналіста.

“В даному випадку немає факту перешкоджання законній професійній діяльності журналіста. Відповідно до частини другої статті 25 Закону України “Про інформацію” журналіст має право безперешкодно відвідувати приміщення суб'єктів владних повноважень, відкриті заходи, які ними проводяться, та бути особисто прийнятим у розумні строки їх посадовими і службовими особами, крім випадків, визначених законодавством. 

Проте державне підприємство “Криворізький державний цирк” не є суб’єктом владних повноважень, тому на даний випадок право журналіста, передбачене частиною другою статті 25 Закону України “Про інформацію” не розповсюджується. Підприємства, установи, організації мають право встановлювати пропускний режим відповідно до положень законодавства України. Отримання інформації в таких випадках, у тому числі журналістами, відбуваються в інший спосіб, зокрема через механізми, передбачені Законом України “Про доступ до публічної інформації”, - пояснив юрист.

Liked the article?
Help us be even more cool!