ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

У Кривому Розі підприємець заважав журналістці вести зйомку мітингу

17.09.2018, 14:37
Фото - скріншот з відео сайту 0564.ua

15 вересня у Кривому Розі (Дніпропетровська область) підприємець Олександр Борисюк перешкоджав виконувати професійні обов’язки головній редакторці інтернет-видання “Перший Криворізький” Софії Скибі. Про це повідомляється на сайті видання.

Журналістка висвітлювала мітинг мешканців житлового масиву Кресовський-2, які виступають проти будівництва теплиць на шести земельних ділянках. На думку мешканців масиву, забудовники (Ларіоненко і Борисюк) ведуть роботи без необхідних документів.

Під час зйомки один із співзасновників ПП “Будальтернатива” Олександр Борисюк кілька разів смикнув журналістку за рюкзак. Софія Скиба зробила йому зауваження, пояснивши, що працює над журналістським розслідуванням. Після вона продовжила виконувати роботу, а Борисюк почав хапати її за руки і вимагав припинити зйомку.

Редакція заявила, що вбачає в діях Борисюка злочин, передбачений статтею 171 Кримінального кодексу України ("Перешкоджання законній професійній діяльності журналістів").

На місце події головна редактор викликала поліцейських і написала заяву про злочин.

Зазначимо, що жителі Кресовского-2 вважають, що саме Борисюк причетний до кримінальних правопорушень за статтею 239 КК України ("Забруднення або псування земель").

Liked the article?
Help us be even more cool!