ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

У Кривому Розі ім'ям журналіста Володимира Гончара назвали сквер

Дніпропетровська обласна державна адміністрація перейменувала 292 об’єкти топонімії населених пунктів області. Зокрема, у Кривому Розі сквер перейменували на честь місцевого журналіста Володимира Гончара, який помер 2014 року.

Як зазначає ОДА, перейменування зроблено в межах процесу деколонізації. 

Раніше сквер мав назву “Чебурашка”, він розташований у Покровському районі міста.

Дружина журналіста, головна редакторка медіа “Експерт-КР” Ольга Гончар (Хвостова) подякувала за пам'ять про чоловіка: “Його боротьба продовжується”.

Журналіст Володимир Гончар, іменем якого назвали сквер у Кривому Розі. Фото – фейсбук Ольги Гончар (Хвостової)

Загалом були перейменовані об’єкти топонімії населених пунктів області, назви яких містять символіку російської імперської політики. Зокрема, перейменували об'єкти топонімії в Дніпрі, Кам'янському, Кривому Розі, у Криворізькому, Павлоградському, Дніпровському та Синельниківському районах.

Володимир Гончар – криворізький журналіст, який раптово пішов з життя на 41-му році життя (12 червня 2014 року). Володимир працював журналістом у комунальній телерадіокомпанії “Рудана”, де мав кілька авторських проєктів, зокрема “ІнспекціяПО”, у якій він порушував суспільно-політичні теми. Також Володимир Гончар був редактором друкованого тижневика “Вестник Кривбасса”, депутатом міської ради, долучався до громадського життя міста.

Liked the article?
Help us be even more cool!