ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

У Криму вдруге порушили справу проти кримськотатарської активістки за пост у Facebook

13.06.2019, 17:53
Фото – Ілля Тарасов / krymr.com

Підконтрольна РФ прокуратура Криму порушила справу про адміністративне правопорушення щодо кримськотатарської активістки Гульсум Алієвої за її старий пост у фейсбуці. Про це повідомляє кореспондент LB.ua з посиланням на адвоката Алієвої Олексія Ладіна.

У 2018 році проти Алієвої вже було порушено кримінальну справу за статтею 282 КК РФ за той самий пост. Однак пізніше справу закрили. Зараз порушили адміністративну справу за статтею 20.3.1 (розпалювання ненависті або ворожнечі).

"Прокурор ознайомив нас з постановою про порушення адміністративної справи і вручив Гульсум Алієвій копію цієї постанови. Я пояснив йому, що є терміни притягнення до адміністративної відповідальності і, власне, єдино правильне законне рішення – це припинення провадження в адміністративній справі. Але посадова особа сказала, що справу вони будуть скеровувати до суду", – розповів адвокат Олексій Ладін.

Він зазначив, що подасть клопотання про припинення адмінсудочинства в прокуратуру: "Буду подавати клопотання, по-перше, про ознайомлення з матеріалами справи, а по-друге  – про припинення адміністративного провадження. Вони зобов'язані мені на ці клопотання відповісти", – додав Ладін.

Як повідомляв ІМІ, 11 червня кримськотатарську активістку, дочку фігуранта ялтинської “справи “Хізб ут-Тахрір” Гульсум Алієву на декілька годин затримали російські силовики на адміністративному кордоні з анексованим Кримом.

Liked the article?
Help us be even more cool!