ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

У Криму в 19 населених пунктах повністю або частково блокують українські радіостанції

16.12.2019, 16:06
Фото – people.in.ua
Фото – people.in.ua

На півночі окупованого Криму щонайменше в 10 населених пунктах повністю заблоковано сигнал українських радіостанцій, ще в дев’яти – сигнал заблоковано частково.

Такими є результати моніторингу Кримської правозахисної групи (КПГ), проведеного в грудні 2019 року.

Так, монітори КПГ за допомогою автомагнітол перевірили, які українські FM-радіостанції можна послухати в 19 населених пунктах північного Криму: містах Армянськ, Красноперекопськ, Джанкой, а також у населених пунктах, що розташовані вздовж основних автодоріг, – Ішунь, Зелена Нива, Вишнівка, Червоноармійське, Істочне, Новоолександрівка, Мартинівка, Солоне Озеро, Завіт-Ленінський, Єрмакове, Придорожнє, Передмістне, Зарічне, Овочеве, Лобанове, Воїнка.

Згідно з моніторингом, в Істочному, Червоноармійському, Мартинівці, Зарічному, Овочевому можна почути лише по одній українській радіостанції. У Воїнці і Зеленій Ниві – по дві радіостанції, в Армянську – чотири, а в Передмістному – п’ять українських FM-радіостанцій.

Радіо “Культура” чутно в п’ятьох населених пунктах з усього списку, “Крим.Реалії” – в чотирьох, “Армія FM” – у двох населених пунктах зі списку, “Промінь”, Українське радіо, “Люкс FM”, “Херсон FM” – в одному з 19 перевірених, також в одному населеному пункті чути сигнал радіо “Нова Каховка”.

Біля КПВВ “Чонгар” на окупованій території півострова можна послухати програми семи українських FM-радіо, і чотири українські радіостанції чутно з боку Криму біля КПВВ “Чаплинка”.

У 10 населених пунктах (Ішунь, Красноперекопськ, Лобанове, Джанкой, Придорожнє, Солоне Озеро, Єрмакове, Завіт-Ленінський, Новоолександрівка, Вишнівка) на українських радіочастотах транслюють свої програми російські FM-станції.

Мовлення українських FM з телерадіовежі, розташованої на Чаплинці, у північному Криму заглушують такі російські радіостанції:

  • частоту радіо “Культура” 95,3 – радіо “Крым”;
  • частоту “Перець FM” 96,4 – радіо “Море”;
  • частоту радіо “Мейдан” 102,3 – “Спутник”;
  • частоту радіо “Хаят” 103,5 – “Маяк”;
  • частоту радіо “Промінь” 106,4 – “Ватан Седасы”.

Мовлення українських FM з телерадіовежі, розташованої на Чонгарі, у північному Криму перекривають такі російські станції:

  • частоту Українського радіо 100,7 – радіо “Спутник”;
  • частоту радіо “Промінь” 102,6 – “Вести”;
  • частоту “Армія FM” 103 – радіо “Крым”;
  • частоту “Радіо НВ” 104,1 – радіо “Море”;
  • частоту “Крим.Реаліі” 105,9 – “Вести”;
  • частоту радіо “Херсон FM” 107,8 – “Ватан Седасы”.

“Таким чином, окупаційна влада Криму позбавила громадян України доступу до інформації незалежних українських радіостанцій. Водночас влада РФ повністю ігнорує той факт, що глушіння радіосигналів заборонено Міжнародною конвенцією електрозв'язку в 1947 році і Генеральною Асамблеєю ООН у 1950 році”, – йдеться в повідомленні.

Liked the article?
Help us be even more cool!