ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

У Криму силовики відвезли активіста і блогера на допит у ФСБ

22.03.2018, 12:00
Фото - Фейсбук "Кримська солідарність"/Радіо Свобода

22 березня в анексованому Росією Криму підконтрольні Кремлю силовики відвезли на допит в управління ФСБ Росії у Симферополі кримськотатарського активіста Нарімана Мемедімінова, провівши попередньо у нього обшуки. Про це повідомила дружина активіста, повідомляє Радіо Свобода.

“Кримінальну справу на нього завели (частина 2 статті 205 КК Росії) за те, що він у 2014 році як блогер публікував відео і виставляв їх в YouTube”, – розповіла у відеотрансляції на Facebook-сторінці організації “Кримська солідарність” дружина активіста.

В будинок активіста у селі Холмовка Бахчисарайського району російські силовики приїхали сьогодні вранці. За інформацією активістів, периметр навколо його будинку оточили. Позаторік у цього активіста вже проводили обшуки, а пізніше, за даними правозахисників, Мемедімінов був оштрафований після відеозйомки обшуків у кримських татар.

Окупаційна влада Криму після анексії практикує масові обшуки у незалежних журналістів, громадських активістів, активістів кримськотатарського національного руху, членів Меджлісу кримськотатарського народу, а також кримських мусульман.

Liked the article?
Help us be even more cool!