ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

У Криму суд призначив експертизу публікацій блогера-критика Аксьонова

16.01.2019, 11:21
Фото - krymr.com

Підконтрольний Кремлю Білогірський районний суд призначив експертизу публікацій російського громадського активіста, блогера Іллі Большедворова за позовом до нього російського глави Криму Сергія Аксьонова, повідомляє Крим.Реалії.

Большедворов вважає призначення експертизи “порушенням закону з боку суду”.

“Судом це клопотання було розглянуте і повністю задоволене. При цьому в порушення закону суд не поставив на обговорення сторін питання, що будуть поставлені на експертизу. Суд не цікавився у сторін, яку експертну установу вони хотіли б обрати для експертизи. Незрозуміло, звідки суддя взяв документи на експертну установу, яку він призначив, а тим більше на конкретного експерта, але він зробив це за "власною ініціативою”, – прокоментував виданню ситуацію Большедворов.

Також він повідомив, що суд не розглянув клопотання його захисту про передання справи за територіальною підсудністю до Севастополя.

“Ми складатимемо скаргу до Верховного суду республіки Крим, але я думаю, що це не матиме належних наслідків. Сьогодні Кримом править сім'я”, – зазначив він.

Призначений Росією глава Криму Сергій Аксьонов 2018 року подав до суду на блогера з Сімферополя Іллю Большедворова. Приводом для цього стали публікації у Facebook, у яких останній натякає на кримінальне минуле чиновника. Аксьонов просить визнати пости блогера такими, що не відповідають дійсності, зобов'язати його видалити їх, розмістити спростування та стягнути мільйон рублів моральної шкоди. Гроші позивач просить перерахувати до сімферопольського дитбудинку.

Усього російський глава Криму подав на Большедворова два позови в Білогірський районний суд, за місцем реєстрації блогера. Один із них подав 5 липня 2018 року – відповідачем в ньому виступає тільки Большедворов. Другий надійшов до суду на тиждень пізніше – відповідачем, крім блогера, там виступає севастопольське інформаційне видання “Примечания”, що часто публікує критичні матеріали про Аксьонова.

Liked the article?
Help us be even more cool!