ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

У Криму школярів поставили на коліна на знак пам'яті про вигаданий Путіним "геноцид радянського народу"

Окупанти змусили дітей у Криму стати на коліна. Джерело – телеграм-канал "Агентство"

У школах окупованого Криму 18 квітня дітей вибудували у формі п'ятикутної зірки та поставили на коліна. Про це пише російський телеграм-канал “Агентство”.

У такий спосіб у російських школах та школах на окупованих територіях почали проводити заняття, присвячені вигаданій у 2021 році пам'ятній даті – “Дню единых действий” на згадку про “геноцид радянського народу” в роки Великої Вітчизняної війни (так в РФ називають Другу світову війну. – Ред.). 

Видання виявило в шкільних групах у соцмережі “ВКонтакте” понад 300 фотозвітів з цих акцій.

“У школі №16 Усолья-Сибірського в Іркутській області навколішки поставили навіть першокласників. У Катерининській школі Омської області дівчаток поклали на підлогу в спортзалі у формі зірки. У Бєлликській школі Красноярського краю діти вишикувалися літерою Z”, – зазначають у редакції.

Організатори цих акцій – провладні “Агентство соціальних технологій та комунікацій” та “Пошуковий рух Росії”.

В “Агентстві” зазначили, що минулого року не було таких фотозвітів зі шкіл. 

У медіа зауважили, що “День единых действий” – це частина кампанії російської влади щодо формування в суспільній свідомості наративу про “геноцид радянського народу”. У липні 2020 року правитель РФ Володимир Путін уперше заявив про “геноцид щодо народів Радянського Союзу”. Вже за пів року суди почали визнавати таким масові вбивства в роки Другої світової війни. У жовтні 2022 року суд визнав блокаду Ленінграда “геноцидом радянського народу”.

Liked the article?
Help us be even more cool!