ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

У Криму російська поліція відпустила громадянського журналіста після складання протоколу за паління

15.10.2021, 12:39
Фото - crimean-solidarity.org
Фото - crimean-solidarity.org

У Криму російська поліція склала адміністративний протокол на затриманого 14 жовтня 16-річного громадянського журналіста Амара Абдулгазієва за паління в недозволеному місці, після чого відпустила. 

Про це повідомляється на сайті “Кримської солідарності”.

Як розповів Амар, в “Центральному” відділенні поліції №3 Сімферополя поліцейські задавали йому питання про батька, заарештованого за підозрою у справі “Хізб ут-Тахрір” Тофіка Абдулгазієва. Також вони намагалися зняти його на відео, але хлопець відмовився.

Пізніше на місце прибув захисник Іслям Веліляєв, разом з Амаром вони підписали адміністративний протокол про порушення статті 6.25 російського закону (“Порушення встановленого федеральним законом заборони паління тютюну, споживання нікотиновмісної продукції або використання кальянів на окремих територіях, в приміщеннях і на об'єктах”). Після цього громадянського журналіста відпустили. 

“З протоколом згодні, повинні обмежитися попередженням з урахуванням того, що хлопець неповнолітній, ми з цим звернулися”, - поділився Веліляєв.

Амар Абдулгазієва російські силовики затримали 14 жовтня біля будівлі підконтрольного Росії Кримського гарнізонного військового суду. 

Співробітники поліції, які потрапили на камеру, зажадали пред'явити документи, в зв'язку з “антитерористичною діяльністю”, а також тим, що він “був одягнений не по сезону і мав підозрілу сумку”.

Амар перебував під “судом” для висвітлення підсумків судового засідання і подій на прилеглій до “суду” території. “Я висвітлював новини з судового засідання і до мене підійшов співробітник поліції, зажадав пред'явити документи”, – розповів Амар.

Співробітник поліції попросив одного з тих, хто підійшов, показати документи у відповідь, на що той заявив, що є студентом Кримського інженерно-педагогічного університету, який розташований на території суду, після чого відійшов. Ознайомившись з паспортом Амара і з'ясувавши, що він є неповнолітнім, правоохоронці також пішли.

Через деякий час поліцейські зняли Абдулгазіева під час паління і викликали наряд, який затримав його і відвіз у “Центральний” відділ поліції №3 за порушення закону про вживання тютюну неповнолітніми.

Liked the article?
Help us be even more cool!