ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

У Криму провладний телеканал "Миллет" підпорядкували російському Мінінформу

21.08.2020, 14:41
Фото – flot2017.com/
Фото – flot2017.com/

Провладний кримськотатарський телеканал “Миллет” перевели в підпорядкування російського Мінінформу Криму. Про це йдеться в розпорядженні підконтрольного Кремлю уряду Криму, повідомляє Крим.Реалії.

Раніше телеканалом керував Державний комітет у справах міжнаціональних відносин і депортованих громадян Криму. Причину переведення ЗМІ з одного відомства до іншого не вказано.

У липні в Криму співробітники російської поліції і Рахункової палати провели обшуки на провладному кримськотатарському телеканалі “Миллет”.

Раніше підконтрольний Росії глава Криму Сергій Аксьонов відрекомендував колективу “Миллет” нову керівницю – Лілю Веджат.

Вона раніше вела на “Миллет” авторські проєкти й випуски новин, після чого працювала кореспондентом на іншому пропагандистському кримському телеканалі “Крым 24” і деякий час керувала його корпунктом у Ялті.

У лютому пішов у відставку попередній генеральний директор проросійського кримськотатарського телеканалу “Миллет” Ервін Мусаєв. Він був призначений його гендиректором у липні 2017 року.

22 квітня 2015 року указом Аксьонова були створені автономна некомерційна організація “Громадська кримськотатарська телерадіокомпанія”, що отримала назву “Миллет”, і радіо “Ветан седасы”. 28 серпня Роскомнагляд видав Громадській кримськотатарській телерадіокомпанії універсальні ліцензії на мовлення телеканалу “Миллет” і радіостанції “Ветан cедасы”. З 1 вересня 2015 року телеканал “Миллет” почав своє мовлення в тестовому режимі.

Liked the article?
Help us be even more cool!