ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

У Криму громадського журналіста п'ять діб протримали в карцері

23.10.2019, 12:55
Фото – atr.ua
Фото – atr.ua

В окупованому Криму громадського журналіста, фігуранта другої Бахчисарайської "справи "Хізб ут-Тахрір" Османа Аріфмеметова п'ять діб протримали в карцері сімферопольського СІЗО №1. Про це Крим.Реалії повідомив адвокат Олексій Ладін.

За його словами, Аріфмеметов пробув у карцері з 12 до 17 жовтня.

“На Османа склали три рапорти: за особисті записи, які знайшли під час обшуку камери, за міжкамерні розмови, які нібито він вів з іншими ув'язненими, і за те, що не захотів знімати штани під час обшуку, після того як його доставили з управління ФСБ, де проводилися слідчі дії, назад у СІЗО. Все це стало підставою, щоб відправити його на п'ять діб у карцер”, – розповів адвокат.

У зв'язку із цим захист Аріфмеметова готує адміністративний позов на адресу СІЗО.

“Наразі готуємо позов до СІЗО про визнання стягнень з Османа Аріфмеметова незаконними. Важливо розуміти, що ці стягнення спрямовані на створення негативної характеристики, образу злісного порушника режиму щодо мого підзахисного. Надалі це може погіршити його стан, тому дії співробітників СІЗО ми будемо оскаржувати”, – додав Ладін.

Нагадаємо, 27 березня 2019 року співробітники ФСБ, МВС Росії і Росгвардії провели в Криму обшуки в будинках кримськотатарських активістів, зокрема активістів громадського об'єднання “Кримська солідарність”. Загалом було затримано 24 активістів.

Обвинуваченими в цій справі проходять 25 кримських татар, 23 з яких вивезли в СІЗО Ростова-на-Дону, Таганрога і Шахти, одного – Раїма Айвазова – тримають у СІЗО Сімферополя.

Раніше представник ОБСЄ зі свободи ЗМІ Арлем Дезір засудив арешт активістів “Кримської солідарності” після масових обшуків 27 березня в анексованому Криму, закликав до їх негайного звільнення з російського СІЗО.

У Міністерстві закордонних справ Росії заявили, що заклики представника ОБСЄ з питань свободи ЗМІ Арлема Дезіра звільнити заарештованих активістів “Кримської солідарності”, громадських журналістів у Криму викликають “подив”.

Liked the article?
Help us be even more cool!