ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

У Криму затримали редактора газети "Аргументы недели-Крым"

14.06.2016, 15:06

Сьогодні, 14 червня, в окупованому Криму російська окупаційна влада затримала головного редактора газети “Аргументы недели-Крым” Олексія Салова. Про це у своєму Facebook повідомила журналістка газети “Комсомольская правда” Анастасія Мединцева, повідомляє “Детектор медіа”.

За її свідченням, Олексія Салова затримали в одному з кафе в Сімферополі. “Колегу під час обіду вивели з кафе на бульварі Франка”, - повідомила кореспондентка.

Згодом вона опублікувала свою версію того, що відбулося.

“Як і обіцяла подробиці. Олексій Салов був оголошений в міжнародний розшук. Загалом це буде походу третя судимість у нього. 10.11.2009 року він уже був засуджений умовно з випробувальним терміном 1 рік за вимагання. Другий термін: у 2010 році він вимагав у Володимирі у депутата Держдуми Федеральних Зборів РФ 50 тисяч рублів щомісячно, погрожуючи розповсюдити відомості, які можуть заподіяти депутату істотної шкоди. В кінцевому рахунку йому перевели за два місяці 100 тисяч рублів. У 2012 році Жовтневий районний суд міста Володимира за вимагання засудив Салова до одного року колонії-поселення на материковій Росії. Але на місце відбування покарання він так і не з'явився. Відразу поїхав в іншу країну - в Крим (тоді ще український). Ось тоді він був оголошений в розшук. Виходить, ще пару років назад Салов був на території іншої країни “в безпеці”. Сидів на європейських грантах, добре жив. А після референдуму в 2014 році Крим став російським. А про нього ніхто не забув. Просто час прийшов”, - написала Анастасія Мединцева.

Водночас видання Каспаров.ру повідомляло про переслідування Олексія Салова у Росії, а перед звинуваченням журналіста начебто було влаштовано провокацію із підкиданням грошей.

В 2010 році, одразу після затримання у Росії Олексій Салов, на той момент - редактор газеты “Аргументы недели - Владимир”, заявив, що його затримано за заявою депутата Держдуми, засновника холдингу “Анікєєв Бізнес Інвест” (АБІ) Григорія Анікеєва. Журналіст також заявив, що його справа пов'язана з “небажанням деяких панів чути критику на свою адресу”.

Фото - www.vlad.aif.ru

Liked the article?
Help us be even more cool!